zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOp De Man Af | Dustin Mijnders (ODIN'59): 'Dat seizoen draaiden we...

Op De Man Af | Dustin Mijnders (ODIN’59): ‘Dat seizoen draaiden we heerlijk en dan is een bekeravontuur geweldig’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering  komt Dustin Mijnders, centrale verdediger van ODIN’59 aan het woord.

Naam:
Dustin Mijnders

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:

  • Willem II
  • Telstar
  • Vv Spijkenisse
  • Ado 20
  • Odin 59

Favoriete positie:
Centrale verdediger

Wat doe je naast het voetbal?
Ik studeer Medische Natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ik werk er bij in een lunchroom van een vriend van de familie. Bovendien hebben mijn vriendin en ik maandag 15 Februari de sleutel van ons nieuwe huis gekregen, dus daar zal ik de komende tijd veel bezig zijn!

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Lekker op het gemakje wakker worden met croissantjes als ontbijt. Vervolgens wat leuks doen met mijn vriendin, om daarna de dag af te sluiten met een borrel en spelletjes bij vrienden.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat is dan toch wel de wedstrijd voor de KNVB-beker tegen Vitesse in de Gelredome met ODIN’59 vorig seizoen. Dat seizoen draaiden we heerlijk en dan is een bekeravontuur wel geweldig natuurlijk. Helaas stopte het avontuur daar wel.  Ik werd die dag dat de wedstrijd gespeeld zou worden met koorts wakker, maar tegen een Eredivisie club wil natuurlijk iedereen graag spelen dus heb die wedstrijd gewoon gespeeld en gelukkig ging het goed! Alhoewel het stadion natuurlijk niet vol zat, waren er toch ongeveer 5000 toeschouwers en zat het uitvak wel helemaal vol. In zo’n mooi groot stadion, dat maakt zo’n wedstrijd nog leuker om te spelen. We hadden dat seizoen veel vertrouwen en dat namen we ook mee naar die wedstrijd alleen was dat helaas niet genoeg…

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Amin Younes, dat was in 2015 met Telstar tegen Jong Ajax. Ik stond toen rechtsback en had het die wedstrijd wel redelijk lastig haha.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Het kampioenschap met Spijkenisse in de hoofdklasse in het seizoen 2016/2017! Het was tot de laatste speeldag spannend tussen ons, Ter Leede, Achilles Veen en Noordwijk. Uiteindelijk zijn we kampioen geworden op doelsaldo.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Vanuit mijn laatste jaar in de jeugd heb ik drie pech jaren gehad met vrije ernstige en lange blessures. Dan besef je wel hoe lekker het is als je gewoon weer normaal op het veld staat.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Ik probeer een klein beetje uit te slapen, vervolgens stap ik onder de douche en kijk ik meestal wat tv om lekker te ontspannen.

Bijgeloof?
Het is niet zozeer bijgeloof maar meer routine, ik doe altijd eerst mijn rechter sok aan en dan mijn linker haha.

Favoriete scheidsrechter:
Ik heb niet echt één favoriete scheidsrechter, maar een scheidsrechter die de wedstrijd goed aanvoelt en niet voor ieder wissewasje fluit.

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Dit zijn Dolf Roks in de jeugd en Anthony Correia in het seniorenvoetbal. Ik heb met beide trainers heel fijn samengewerkt en veel van hen geleerd. Beide trainers hadden een hele energierijke en positieve benadering en dat past bij mij als speler.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Toen ik bij Telstar speelde werd er wel regelmatig wat gekkigheid uitgehaald zoals voetbalshirts etc in de vriezer, maar wat me eigenlijk het meeste is bijgebleven is dat de auto’s van een paar gasten helemaal met van die vershoudfolie waren ingerold. Daar zijn ze wel even mee bezig geweest om het eraf te halen!

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Een pizza met pittige salami!

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Eigenlijk van alles wat, als er maar een lekkere beat in zit!

Wat was je slechtste vak op school?
Duits! Al die vervelende naamvallen haha.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Dat zou denk ik naar de wedstrijd tussen Liverpool – Manchester City zijn op dit moment. Dat zijn toch wel de twee ploegen die op dit moment het meest aantrekkelijke voetbal in Engeland spelen!

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik vond de Herdgang altijd wel een mooi sportpark zo in de natuur!

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Lastige vraag! Maar dan zou het geen hele erge straf zijn om daar met Yolanthe Cabau te zitten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD