zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsOosterlee blij om bij GVVV weer aan de slag te zijn: 'Was...

Oosterlee blij om bij GVVV weer aan de slag te zijn: ‘Was enorm afkicken voor me’

Na een ongewild sabbatical van een jaar stond Niek Oosterlee maandagavond eindelijk weer als coach op het veld. De nieuwe trainer van GVVV stond naar eigen zeggen te popelen om weer te beginnen, vertelde hij op de website van de Veenendaalers.

Afkicken
Na zijn vertrek bij Rijnsburgse Boys ruim een jaar geleden bleef Oosterlee was plots zonder club: ,,Het was enorm afkicken voor me. Ik heb bijna vijftig jaar lang altijd een voorbereiding gehad, als speler en als trainer, maar vorig jaar was het er opeens niet meer. Dat was heel vreemd. Ik sta te trappelen om te beginnen.”

Laten weten dat ik er nog was
De 54-jarige oefenmeester is zelfs zo gretig dat hij zijn vakantie cancelde om zich in te lezen over zijn nieuwe club. Oosterlee solliciteerde zelf naar de vacante functie, die was ontstaan door het plotselinge vertrek van John de Wolf: ,,Ik wilde laten weten dat ik er nog was. Ik vind G.V.V.V. een mooie club om trainer van te zijn.”

Blanco instappen
Over zijn eerste indruk van de club zegt hij: ,,Ik zie gelijkenissen met mijn aantreden bij Rijnsburgse Boys in 2009. Ook daar had ik de beschikking over een iets oudere spelersgroep, met veel jongens achterin de twintig, die een hoop hadden meegemaakt en veel successen hadden gevierd. Ik heb mijn analyses van G.V.V.V. uit mijn tijd bij Rijnsburgse Boys bewaard en opnieuw bekeken. Daarin kwam vooral naar voren dat G.V.V.V. een goed voetballende ploeg is met veel beweging op het middenveld en twee goed opkomende backs. Ik heb ook beelden van afgelopen seizoen bekeken. Maar ik wil niet teveel zien, want ik heb mezelf voorgenomen om er blanco in te stappen.”

Titel als bekroning
,,Deze ervaren jongens moeten bij G.V.V.V. nog de kroon op het werk zetten. Ze zijn in 2011 kampioen geworden in de hoofdklasse, maar het kampioenschap van Nederland ontbreekt in de prijzenkast. Dat zou voor hen een mooie afsluiting zijn.” Of dat ook haalbaar is? ,,Dat weet ik niet. Ik kan hier wel een doelstelling noemen, eerste vijf of linkerrijtje, maar de intentie moet zijn om iedere wedstrijd te winnen. En hoe reëel dat is, zie ik na een aantal maanden. Ik wil spelen om te winnen en niet om een nederlaag te voorkomen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD