dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOok Koninklijke HFC lijkt degradatiekandidaat af na zege

Ook Koninklijke HFC lijkt degradatiekandidaat af na zege

Voor de Koninklijke HFC is het paasweekend fantastisch verlopen. Nadat er zaterdag al met 0-2 was gewonnen bij FC Lienden, werd op tweede paasdag Barendrecht met 4-1 verslagen. Door deze zes punten lijkt Koninklijke HFC zich veilig gespeeld te hebben in de Tweede Divisie.

Na dertig minuten beslist

Koninklijke HFC legde de basis voor de overwinning al in de eerste dertig minuten. Daarin scoorde de thuisploeg drie keer en door die 3-0-tussenstand was het duel al vroegtijdig beslist. Gertjan Tamerus opende na vier minuten al de score. Tien minuten later kreeg Barendrecht nog een tegenslag te verwerken. Aanvaller Bas Mourits raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd aan zijn schouder. Volgens de eerste berichten heeft hij zijn schouderblad gebroken. Tamerus maakte vervolgens op fraaie wijze de 2-0, maar dat was gelijk ook zijn laatste actie. De aanvaller had nog last van een blessure die hij zaterdag had opgelopen, maar met zijn twee treffers had de routinier zijn waarde al bewezen. Ook zonder Tamerus ging het Koninklijke HFC goed af, want een minuut na de wissel scoorde Kevin de Visser de 3-0.

Even hoop voor Barendrecht

Richting het einde van de eerste helft kwam Barendrecht wat beter in de wedstrijd en dwong het ook wat kansen af. Ook in de tweede helft konden de bezoekers zo nu en dan gevaarlijk worden. Na 69 minuten kreeg Barendrecht nieuwe hoop, nadat Dimitri Gomes Almeida de 3-1 produceerde. Koninklijke HFC herpakte zich echter direct, want Jeffrey Sam-Sin scoorde een minuut later uit een vrije trap de 4-1.

Door de overwinning komt Koninklijke HFC nu op 41 punten en is de voorsprong op de nacompetitieplaatsen in een paar dagen tijd opgelopen naar acht punten. Met nog vier duels te gaan lijkt dat een veilige marge.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD