vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlAfrica Cup of NationsOnana houdt de nul en plaatst zich voor halve finale Africa Cup

Onana houdt de nul en plaatst zich voor halve finale Africa Cup

Andre Onana hield deze editie van de Africa Cup of Nations voor het eerst de nul en dat betekent dat zijn Kameroen zich geplaatst heeft voor de halve finale van het toernooi. De doelman beleefde een vrij makkelijke wedstrijd en zag ploeggenoot Toko Ekambi tweemaal scoren. Dat was genoeg voor de overwinning: 2-0.

Ongeveer na een halfuur spelen was het gastland Kameroen dichtbij een goal. Collina Fai had vanaf het randje strafschopgebied de bal voor de voeten en deed een poging die maar rakelings naast ging. Een minuut of 5 later mocht topscorer Aboubakar aanleggen, maar ook zijn inzet trof geen doel. Een minuut of vijf in de tweede helft was daar dan eindelijk de treffer voor Kameroen: Toko Ekambi reageerde vrij alert in het strafschopgebied van de tegenstander en kon de bal met hulp van de paal tegen de touwen koppen. Een kleine zeven minuten later mocht Toko Ekambi weer juichen: hij legde de 2-0 aan.

Spannend werd het nadat moment niet meer. Andre Onana hield zijn doel schoon en Gambia was absoluut niet in staat grote kansen te creëren. In de volgende ronde, de halve finale, neemt het gastland het op tegen Egypte of het ‘Nederlandse’ Marokko.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]