dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOFC-er De Jonge: 'Knop is omgezet'

OFC-er De Jonge: ‘Knop is omgezet’

Aan technisch vaardige spelers geen gebrek, alleen qua werklust wil het er nog wel eens aan schorten bij OFC. Zo niet zondag, toen een uiterst strijdbaar elftal met 1-1 gelijkspeelde tegen Be Quick 1887. “We hebben de knop omgezet”, vertelt Romano de Jonge aan TweedeDivisie.org.

Balafpakker geworden

Het voormalige talent van Katwijk heeft in Oostzaan een kleine metamorfose ondergaan. “Vroeger speelde ik wat aanvallender en kon ik dreigend zijn met mijn loopacties”, vertelt de middenvelder. “Mede omdat we in onze selectie niet overlopen van de balafpakkers heb ik die rol op me genomen. En ik moet zeggen: dat beuken gaat me ook best goed af”, grijnst hij.

Meer vechtvoetbal

OFC lijkt net op tijd het besef te hebben gekregen dat het uit een ander vaatje moet tappen om te overleven in de Derde Divisie: “We spelen nu meer vechtvoetbal. Anderhalve week geleden hebben we goed met elkaar gesproken en heeft iedereen zijn zegje kunnen doen. Sindsdien is de knop omgezet. Het begint met strijd en iedereen moet het besef hebben dat we het echt samen moeten doen.”

Binnenkort op gesprek

De Jonge is naar eigen zeggen op zijn plek bij OFC: “Ik voel me hier goed. Ik heb nog niet verlengd, maar verwacht dat we daar binnenkort over zullen spreken. Het is in ieder geval mijn intentie om te blijven. Ik woon in Amsterdam en dan is Oostzaan lekker dichtbij.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD