maandag, oktober 18, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagOEFENCAMPAGNE | AFC verslaat NEC, Quick Boys en IJsselmeervogels strijdend ten onder

OEFENCAMPAGNE | AFC verslaat NEC, Quick Boys en IJsselmeervogels strijdend ten onder

Voor veel clubs is de voorbereiding op het nieuwe seizoen al aardig op stoom. Zaterdag 10 juli oefenden verschillende clubs, waarbij de zege van AFC tegen de profs van NEC in het oog sprong.

Op sportpark Goed Genoeg was AFC in de eerste helft heer en meester tegen een ongeïnspireerd ogend NEC. En dat terwijl NEC zeker niet met de minste spelers op het veld verscheen: Edgar Barreto, Lasse Schöne en tal van andere beoogde basisspelers startten vanaf het begin. Raily Ignacio maakte na 20 minuten de 1-0, Mathijs Jesse scoorde de 2-0 na een prima lopende aanval van The Reds. Een makkelijk gegeven strafschop, benut door Jonathan Okita, betekende de 2-1. In de slotfase kreeg ook AFC een strafschop, maar die werd gemist door Oussama Sialli.

Quick Boys kon tevreden terugkijken op de krachtmeting met Willem II. Elton Kabangu bracht de Tilburgers op 1-0, Driess Saddiki op 2-0 en op slag van rust maakte Kabangu de 3-0, wat een nogal geflatteerde afspiegeling van de verhoudingen was. Quick Boys toonde namelijk wel degelijk haar lef bij verschillende uitbraken. Kay Tejan, die ondanks profinteresse nog gewoon in de opstelling van de blauw-witten stond, maakte met een fraai schot de 3-1. Bij Willem II verscheen vervolgens een compleet nieuw elftal. Timo Regouin scoorde de 4-1. Een fout in de defensie van de Tricolores bood Mo Mahoed de gelegenheid de 4-2 te maken. De eindstand werd bepaald door Jelte Pal: 5-2.

Ook IJsselmeervogels hield een goed gevoel over aan de krachtmeting met De Graafschap. Het waren zelfs de Vogels die via Pieter Langedijk na een uur op 1-0 kwamen. De Superboeren stelden via Danny Verbeek orde op zaken. In de slotfase liep De Graafschap via nogmaals Verbeek en Opoku naar 1-3. Wat opviel was dat de Rooien acteerden in de ‘onbekende 4-3-3’ formatie, daar de Vogels in voorgaande jaren vaak in 4-4-2 acteerden.

Derde Divisionist Hollandia wist knap te winnen van Tweede Divisionist Jong FC Volendam. Victor van Montfoort maakte de 0-1, Sonny Pronk maakte gelijk. Pronk scoorde na rust ook de winnen de 2-1. In de slotfase had de marge groter kunnen worden, maar de doelman Van der Wilt behoedde Jong Volendam voor meer tegentreffers.

PKC’83 – Katwijk ging niet door. Vanwege coronabesmettingen moest Katwijk het duel, alsook het bijbehorende trainingskamp, annuleren. Een coronabesmetting in de selectie van Excelsior Maassluis was ook de reden dat het oefenduel tussen Excelsior M en Excelsior Rotterdam geen doorgang vond.

Bekijk hier onze oefenkalender waarin je de oefenduels tijdens deze voorbereiding per dag kunt bekijken

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD