dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOdin'59 blijft in Derde Divisie na zwaarbevochten zege op Ter Leede

Odin’59 blijft in Derde Divisie na zwaarbevochten zege op Ter Leede

Odin’59 blijf in de Derde Divisie. De Heemskerkers toonden zich in een zwaarbevochten krachtmeting met Ter Leede net iets sterker (3-1), nadat het vorige week in Sassenheim 1-1 werd.

Penalty

Op een drukbezocht en zonovergoten sportpark Assumburg ontspon zich een meeslepend duel, waarin beide ploegen met name voor rust hartstochtelijk de aanval kozen. Voor de pauze ging het duel daarbij op en neer. Odin had echter een ongelukkige handsbal van Ter Leede-verdediger Renee Troost nodig om aan de leiding te komen. De mandekker kreeg de bal tegen zijn hand, waarna Denzel Meijer vanaf de strafschopstip de 1-0 maakte.

Spanning terug

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Zes minuten later kopte Vincent Ammerlaan een voorzet vanaf rechts tegen de touwen: 1-1. Na rust was het vooral Odin dat duidelijk jacht maakte op de voorsprong, nadat het eerste duel in Sassenheim in 1-1 was geëindigd. Ruim tien minuten voor tijd werden de Heemskerkers beloond met de 2-1 door Nigel Hardenberg.

Hectische slotfase

In een hectische slotfase ontstonden er nog grote kansen voor beide doelen, maar het was Odin dat optimaal profiteerde. Jeffrey Kleibroek maakte de bevrijdende 3-1, waardoor Odin zich verzekerde van nog een jaar in de Derde Divisie. Voor het ambitieuze Ter Leede wacht niets anders dan nog een jaar in de Hoofdklasse.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD