Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Noordwijk pakt eerste periodetitel na zwaarbevochten puntendeling bij ASWH, concurrent Quick Boys boekt zege

Noordwijk pakt eerste periodetitel na zwaarbevochten puntendeling bij ASWH, concurrent Quick Boys boekt zege

Noordwijk wist zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen ASWH één punt te pakken waardoor het beslag wist te leggen op de eerste periodetitel (3-3). De lijstaanvoerder van de Derde Divisie zag door het gelijke spel concurrent Quick Boys echter wel op gelijke hoogte komen op de ranglijst. De ploeg uit Katwijk was veel te sterk voor Harkemase Boys (1-4). 

ASWH – Noordwijk
Het duurde slechts vijf minuten tot de eerste treffer van de middag genoteerd kon worden. Een goede dieptepass kwam terecht bij Tjeerd Westdijk, die de bal vervolgens mee kon nemen. De aanvaller wist daarna beheerst af te ronden (0-1). In de 28ste minuut was er weer gejuich te horen in Hendrik Ido Ambacht, de thuisploeg kwam namelijk naast de koploper. Ismail Yildirim wist de bal af te pakken van een verdediger en hij bediende vervolgens Lester Pires, laatstgenoemde tikte binnen (1-1). Voor de pauze werd het nog erger voor de ploeg die aan één punt voldoende had om de periodetitel te pakken. Doelman Rondeltap vloerde de doorgebroken Yildirim en de scheidsrechter wees naar de stip. De penalty werd benut door Peter Verhoeve (2-1). In de beginfase van de tweede helft was Yildirm dichtbij een treffer, maar hij zag de bal uiteenspatten op de lat. In de daaropvolgende aanval was Noordwijk wel trefzeker, Tjeerd Westdijk maakte al weer zijn tiende van het seizoen (2-2). Tot grote teleurstelling van de Noordwijk-fans bleef de gelijke stand niet lang op het scorebord staan. Lester Pires maakte zijn tweede van de middag waardoor ASWH weer op voorsprong kwam (3-2). De voorsprong was echter ook van korte duur, na exact een uur spelen kopte Rob Overvliet de bal in het net en was de stand dus weer gelijk (3-3).

Harkemase Boys – Quick Boys
Kay Tejan was in de twintigste minuut verantwoordelijk voor de 0-1 van Quick Boys. Na de treffer werden de Katwijkers steeds sterker en het was dan ook niet echt verrassend te noemen dat na iets meer dan een half uur spelen de 0-2 al op het scorebord stond. Als doelpuntenmaker werd wederom Tejan op het wedstrijdformulier gezet.  Nog voor de pauze leek het duel al beslist te zijn. In de 38ste minuut kreeg Quick Boys een penalty nadat Achuna hands maakte in het strafschopgebied. Kelvin Maynard mocht aanleggen en zag zijn eerste inzet nog wel gekeerd worden door doelman Jansema, maar in tweede instantie was het wel raak (0-3). In de laatste minuut van de eerste helft bracht Harkemase Boys de spanning toch weer een beetje terug in de wedstrijd doordat Stelpstra raak kopte na een voorzet van Pier Veldman (1-3). In de 82ste minuut werd de eindstand bepaald op 1-4, vanaf de penaltystip schoot Kelvin Maynard nu wel direct raak.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zaterdag