dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Noordwijk komt goed weg tegen Kozakken Boys; Yordi Teijsse niet...

VERSLAG | Noordwijk komt goed weg tegen Kozakken Boys; Yordi Teijsse niet bij selectie

Tijdens en na Noordwijk tegen Kozakken Boys ging het over hoofd- en bijzaken. Tevreden was Noordwijk met de zwaarbevochten 2-1 zege. Frustratie was er bij de gasten na de zesde nederlaag op rij. Gefronst werd er over de genomen coronamaatregelen en verbazing was er over het gerucht dat spits Emiel Wendt in gesprek is met een andere club.

Huiswerk
Kozakken Boys-trainer Rick Adjei had zijn huiswerk gedaan. Om het gevaar Emiel Wendt te beperken koos hij voor lengte op lengte. Sven van Ingen werd grotendeels belast met de lange spits, terwijl die juist liever de andere centrale verdediger Stephen Warmolts opzocht. Maar ook die bleek in de lucht zijn mannetje te staan. Aanvoerder Kaj Ramsteijn schoof zodoende door naar het middenveld. Als Wendt dan eens terugzakte dan kreeg hij met de ex-prof te maken.

Openingstreffer
De gasten hadden de nodig luidruchtige fans meegenomen en die zagen hun ploeg al binnen het kwartier op 0-1 komen. De voorsprong was terecht. Sven van Ingen kopte terug op Tarik Fragach die Lars Mulder passeerde.

Gwaeron Stout en Kaj Ramsteijn kregen ook kansen Maar degene die de goals zou moeten maken is Yordi Teijsse. De ex-topscorer van AFC zat niet eens bij de selectie.

De vreugde voor de Werkendammers was van korte duur, want waar de twee centrale verdedigers Emiel Wendt nagenoeg onschadelijk maakten, was het Noordwijk-voorstopper Dylan Rietveld, die ook deel uitmaakt van de luchtmacht, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Positiespel
Niemand minder dan spelmaker Thomas Reynaers nam de assist voor zijn rekening. De kleine Reynaers zwerft over het veld en duikt overal op om de bal te verplaatsen en de opening te zoeken. Dat bleek al tijdens de warming-up bij het positiespel. Het was 4 tegen 4 met twee kaatsers. Niks bijzonders, alleen bij de gasten stonden de twee kaatsers relatief vast op de lijn, terwijl Reynaers inspeelde en doorbewoog en het speelveld inliep.

Code
Vlak voor rust begon Pluvius zich lichtjes te roeren en togen de fans naar de kantine. Voor de ingang van het gebouw stond het alter ego van de sympathieke persvoorlichter Martin met twee andere vrijwilligers in een geel jasje. Het doel was om de fans te controleren op hun QR-code. Een aantal supporters had voor het duel, na het laten zien van hun code, al een stempel op hun hand gekregen.

De afdruk van de rode stempel zorgde vooral voor nostalgie bij een enkele vijftiger. ,,Vroeger toen ik uitging kregen we dit ook bij de disco.’’ De pro-actieve vondst werd in het leven geroepen om files te voorkomen.

Stempel
Vele andere fans, waaronder de vele supporters van de gasten, stonden in de rust te dringen. Velen hadden maar een doel, zo snel mogelijk naar de bierpomp. Een snelle route naar de wc was een goede twee keuze op de lijst van prioriteiten.

Irritatie
De gevaccineerden die hun QR-code in de rust voor het eerst lieten scannen kregen daarna ook een rood aandenken van inkt

De vrijwilligers kregen vele complimenten vanwege de moeilijke omstandigheden waarin ze hun werk moesten verrichten. Door de opstopping bij de ingang, ontstonden later wel files op het toilet en aan de bar. Waardoor de irritatie alleen maar toenam en de anderhalve meter zeker niet gewaarborgd kon worden.

In tijden van theoretisch bedachte maatregelen, die in de praktijk niet blijken te werken, is er gelukkig altijd voetbalhumor om de spanning te reduceren.

,,Heb je al een stempel gehad”, vroeg een geel hesje aan een man van modale leeftijd.

,,Zet die stempel maar op mijn voorhoofd!! Dan kom ik voortaan makkelijker binnen!”

Corner
Na de rust zorgde Thomas Reynaers wederom voor een hoogtepunt. Zijn corner ging langs iedereen heen maar vond bij de tweede paal het hoofd van de kleinste man van het veld. Sander Bosma kopte tegen de onderkant van de lat de 2-1 binnen.

Penalty
Lange tijd leek het de winnende treffer te zijn. Tot dat hands in het strafschopgebied zorgde voor een strafschop voor de gasten. Rochdi Achenteh legde aan en trof de lat.

Wendt
Na afloop telde trainer Kees Zethof zijn zegeningen. Terwijl Rick Adjei kennis maakte met de Wet van Murphy. ,,Wij speelden beter dan de afgelopen weken, maar het resultaat is zuur. We hadden minimaal een punt verdiend. Als je de betere ploeg bent en ook nog een penalty mist en verliest, hoef ik je niet te vertellen waar wij nu zitten.”

Emiel Wendt
Clubman pur sang Emiel Wendt kwam, net als vorige week tegen Katwijk, niet tot scoren, maar denkt wel na over zijn toekomst. Of die bij Noordwijk ligt wordt komende week duidelijk.

Bespaar met zzp-boekhouder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD