Volg ons

Derde Divisie

Noordwijk-aanvoerder Wendt : ‘Een gelijkspel in de Bollenstreekderby was uiteindelijk terecht’

Noordwijk-aanvoerder Wendt : ‘Een gelijkspel in de Bollenstreekderby was uiteindelijk terecht’

Zaterdagmiddag stond op het sportpark Duinwetering de topper in de Derde Divisie op het programma tussen Noordwijk en Quick Boys. Aanvoerder van de thuisploeg Emiel Wendt was van mening dat het resultaat (1-1) een juiste weergave was van de krachtsverhoudingen op het veld, al baalde hij wel van het feit dat hij een mooie mogelijkheid op het einde van het wedstrijd niet wist te benutten.

Kansen op de overwinning
,,Het was een mooie wedstrijd met veel publiek zoals je vooraf natuurlijk kon verwachten bij deze Bollenstreekderby, eindelijk weer! Daar heb ik als Noordwijker echt van genoten! De eerste helft was voor ons en de tweede helft voor Quick Boys. Er was volop strijd, maar de twee ploegen wisten niet het gewenste niveau te halen. ​We kregen beiden kansen op de overwinning. Een gelijkspel was uiteindelijk terecht, maar er waren zowel in de eerste helft als aan het einde van de wedstrijd kansen voor ons om de drie punten te pakken”, aldus Wendt tegenover Voetbal247.

Scherp blijven
Noordwijk is als promovendus nog altijd de lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Dit ondanks het feit dat de selectie veel te kampen had met blessureleed. ,,Wij moeten zelf in de rest van het seizoen wekelijks scherp blijven tegen de ploegen die we op de zaterdagen treffen. Wij kijken dan natuurlijk wel met een schuin oog naar Quick Boys en DVS’33. Zoals iedereen heeft kunnen zien waren wij als groep in staat om blessures en schorsingen goed op te vangen. Dat zie je onder andere aan Dylan Rietveld, Kasper Michel en Sander Bosma die in de derby hun mannetje stonden.”

Titelstrijd
Wendt is van mening dat Noordwijk zeker niet kansloos is om aan het einde van het seizoen nog altijd de nummer één te zijn. Daar is naar zijn zeggen wel het een en ander voor nodig. ,,Hard blijven werken om als groep elke week beter te worden en dan kijken waar dat ons aan het einde van het seizoen zal brengen in de Derde Divisie. En natuurlijk gaan wij voor de koppositie en gaan we er alles aan doen om dat vast te houden”, besluit Wendt zijn verhaal.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie