maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: VVSB, AFC, FC Lienden, Spakenburg, Hercules, Quick'20, Magreb'90

Nieuwsflits: VVSB, AFC, FC Lienden, Spakenburg, Hercules, Quick’20, Magreb’90

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Middenvelder maakt selectie VVSB compleet

VVSB heeft de selectie afgerond met de komst van Mitchell Theuns. Hij is daarmee selectiespeler 21 waarmee trainer Wilfred van Leeuwen aan de slag mag. De 25-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen voor FC Rijnvogels, eerder droeg hij het shirt van AFC. Opvallend genoeg debuteerde Theuns bij AFC uitgerekend tegen VVSB.

Gentenaar aan de slag bij AFC

AFC krijgt komend seizoen een bekende keeperstrainer. Dennis Gentenaar heeft namelijk een contract voor drie seizoenen getekend bij de Amsterdamse club. Dit gaat hij combineren met zijn werkzaamheden bij zijn eigen keepersschool. Gentenaar speelde in Amsterdam voor Ajax en kwam daarnaast uit voor NEC, Borussia Dortmund, VVV-Venlo en Almere City.

FC Lienden stapt af van zaterdagavond

Voor het komende seizoen heeft FC Lienden een duidelijke beslissing genomen ten aanzien van de aanvangstijden van de thuiswedstrijden. In het eerste jaar van de Tweede Divisie werden de lichten op De Abdijhof aangedaan op zaterdagavond, maar dit tijdstip is de club slecht bevallen. Tegen zondagclubs en beloftenteams gaat FC Lienden daarom op zondagmiddag half drie spelen, tegen de zaterdagclubs – en wanneer FOX Sports live wil uitzenden – zal er op zaterdagmiddag half vier worden gespeeld.

Blijham verlengt niet en keert terug naar Hercules

In de zeer wankele defensie van Spakenburg was Matthijs Blijham één van de positieve uitzonderingen. De linkspoot was een vaste waarde, alleen liep hij in de winterstop een sleutelbeenbreuk op. Daardoor moest hij onder het mes en miste een flinke periode. Bij Spakenburg kon Blijham bijtekenen, maar de verdediger heeft ervoor gekozen om terug te keren naar zijn vorige club Hercules.

Magreb’90 strikt talenten

Voor komend seizoen zet Magreb’90 vooral in op jonge talenten die voor hun kans willen gaan in de Derde Divisie. In deze categorie heeft de Utrechtse club opnieuw drie spelers bekendgemaakt. Houssain Jabir komt over van Zuidvogels, waarmee hij onlangs promoveerde naar de Hoofdklasse. Hij speelde eerder ook al voor Huizen. Abdelwaheb Akoud komt over van Zeeburgia. Bij de Amsterdamse club werd hij gezien als een groot talent en leek op weg naar een profclub. Hij kiest echter voor de tussenstap bij Magreb’90. Kevin Nlandu speelde in Canada voor Ottawa Fury en komt terug naar Nederland.

Eulderink via omweg terug bij Quick’20

Na twee seizoenen is Frank Eulderink terug bij Quick’20. Het jonge talent maakte twee seizoenen geleden de overstap naar SVZW, alleen in Wierden pakte het voor hem niet goed uit. Ook een verblijf bij HSC’21 liep anders dan de aanvaller had verwacht, daardoor hij heeft besloten om terug te keren naar Oldenzaal. Zijn slotsom is dat hij achteraf te vroeg is vertrokken en wil opnieuw beginnen bij Quick’20.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD