vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: Spakenburg, FC Lienden, De Treffers, Rijnsburg, Lisse, Harkema

Nieuwsflits: Spakenburg, FC Lienden, De Treffers, Rijnsburg, Lisse, Harkema

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Verlenger en vertrekker bij FC Lienden

Leon Broekhof speelt ook volgend seizoen voor FC Lienden. De oud-speler van onder meer Roda JC Kerkrade, SC Cambuur en De Graafschap gaat aan zijn derde seizoen in Lienden beginnen. Op het moment van schrijven deed Broekhof al 52 keer mee voor FC Lienden. Hij scoorde één keer en gaf één assist. Aan het begin van het seizoen was de in Brummen geboren speler zelfs de aanvoerder van de ploeg. Erik van de Putte is een speler die vertrekt bij FC Lienden. De aanvaller kwam dit seizoen nog niet verder dan twee keer speelminuten als invaller en gaat dan ook op zoek naar een nieuwe club. Zijn avontuur bij FC Lienden houdt al na één seizoen op.

Nog vier spelers langer bij De Treffers

De Treffers werkt hard aan zijn selectie voor volgend seizoen en dat heeft ditmaal liefst vier contractverlengingen opgeleverd. Frenk Keukens, Robert Mutzers, Joris Janssen en Jordy van de Kracht blijven allen langer bij de ploeg uit Groesbeek. Voor Keukens en Janssen betekent het hun vierde seizoen in het shirt van De Treffers. Mutzers en Van der Kracht beginnen na de zomer aan hun derde seizoen bij De Treffers.

Bankzitters Spakenburg vinden nieuwe club

Salim Amerzgiou zal de komende twee seizoenen gaan spelen voor DOVO. Daarmee vertrekt de aanvaller voor de tweede keer bij Spakenburg, eerder was hij een jaar tussendoor naar FC Lienden. Adi Draganovic vertrekt eveneens van De Westmaat en hij keert terug naar WHC. De verdediger speelde eerder in Wezep, om vervolgens voor zowel Excelsior’31 als Spakenburg uit te komen.

Rijnsburgse Boys verlengt met twee jongelingen

Masies Artien en Marc Magan gaan een tweede seizoen in bij Rijnsburge Boys. Artien (23) kwam afgelopen zomer over van SC Genemuiden. Door een gebroken neus en verzwikte enkel miste hij veel duels, maar is inmiddels een vaste waarde. De twintigjarige Magan kwam over van SC Cambuur en speelde tot dusver vooral in het tweede elftal.

Aanwinst voor SteDoCo

SteDoCo heeft zijn selectie voor volgend seizoen alvast versterkt met Wilmar van Bruggen. De 22-jarige aanvaller verlaat SV Meerkerk om in de Derde Divisie voor zijn kans te gaan. Voordat Van Bruggen in actie kwam voor SV Meerkerk, droeg hij al het shirt van Peursum. Van Bruggen stond in de belangstelling van meer clubs, maar koos uiteindelijk voor SteDoCo.

De Goede plakt er nog een jaar aan vast

FC Lisse kan ook volgend seizoen rekenen op de ervaring van Roel de Goede. De inmiddels 34-jarige is bezig aan zijn zestiende seizoen op Ter Specke en daar zal dus liefst een zeventiende aan vast worden geplakt. Dit seizoen is De Goede opnieuw een vaste waarde, met al negentien duels en één goal.

Tolman vertrekt uit Harkema

Voor Arjen Tolman worden dit zijn laatste maanden bij Harkemase Boys. De doelman kwam in 2015 over van Bergum, maar moest het doen met beker- en oefenduels. Daarop heeft hij nu besloten om op zoek te gaan naar een club met meer speeltijd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD