zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: Kozakken Boys, Koninklijke HFC, De Treffers, Huizen, Be Quick 1887

Nieuwsflits: Kozakken Boys, Koninklijke HFC, De Treffers, Huizen, Be Quick 1887

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Kozakken Boys schuift Van Maaren door

Maverick van Maaren mag zich volgend seizoen gaan bewijzen bij de hoofdmacht van Kozakken Boys. Nadat eerder Quinton Eugenia en Kevin Cornet al te horen hadden gekregen dat ze doorgeschoven worden naar het eerste elftal, gaat dat na de zomer ook gebeuren met de achttienjarige Van Maaren. Op dit moment is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij de club.

Koninklijke HFC ziet linksbuiten vertrekken

Koninklijke HFC ziet Erolind Derguti per direct vertrekken naar het Groningse Oranje Nassau. De linksbuiten kwam dit seizoen in Haarlem tot speelminuten in negen competitieduels. Derguti heeft ervoor gekozen om terug te keren naar Groningen zodat hij daar zijn studie af kan maken. Bij Oranje Nassau wordt de aanvaller uit Kosovo ook nog eens ploeggenoot van zijn broer Getuar. Sinds de zomer van 2016 droeg Derguti het shirt van HFC en had bij zijn komst grote dromen.

Hendriks langer bij De Treffers

Bas Hendriks heeft zijn contract bij De Treffers verlengd met één seizoen. Het betekent voor de 22-jarige linksbuiten zijn derde seizoen bij de ploeg uit Groesbeek. De vaste basisspeler van De Treffers staat dit seizoen al op veertien optredens in de competitie en één assist. In het verleden speelde Hendriks al eens voor VVV-Venlo. In de hoofdmacht kwam de aanvaller daar tot vier duels.

Huizen meldt twee verlengers en één vertrekker

Aron Klaassen en Arnoud van Toor schitteren ook volgend seizoen nog in het shirt van Huizen. De club doet er alles aan om zijn selectie zo goed mogelijk op peil te krijgen voor volgend seizoen. Voor Klaassen houdt dat in dat hij aan zijn vijfde seizoen bij Huizen gaat beginnen, Van Toor aan zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer bij de club. Zakaria el Biyar zal op zijn beurt vertrekken bij Huizen. Hij vervolgt zijn loopbaan, tot grote teleurstelling van de technische commissie van Huizen, bij de amateurtak van AFC Ajax.

Be Quick ziet trainer vertrekken

Be Quick 1887 moet op zoek naar een nieuwe trainer. Mischa Visser, de huidige oefenmeester van de club, heeft ervoor gekozen om na vier seizoenen te vertrekken bij de ploeg. Zijn verklaring is dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Visser weet echter nog niet bij welke club hij aan de slag gaat. De technische commissie betreurt het vertrek van de trainer. “Be Quick 1887 heeft vier jaar lang prettig met Mischa samengewerkt en wij betreuren dan ook dat hij er voor kiest om te stoppen. Uiteraard respecteren we zijn keuze en wensen hem veel succes met het verwezenlijken van zijn ambities”, valt te lezen op de clubsite.

Tjon-A-Njoek vertrekt, Orlowski keert terug

Rijnsbugse Boys neemt in de zomer afscheid van Martijn Tjon-A-Njoek. Al na één seizoen zit het avontuur van de spits er op bij de club uit Rijnsburg en dat heeft vooral te maken met de komst van Giovalli Serbony. “Met hem kiest de club voor een andere manier van spelen”, aldus Tjon-A-Njoek, die daardoor het idee heeft gekregen dat hij beter bij een andere club kan gaan spelen. Bij Rijnsburgse Boys scoorde de spits dit seizoen vijf keer in achttien competitieduels. Ook gaf hij één assist. Rijnsburgse Boys meldt tevens dat Tim Orlowski terugkeert bij de club. Hij gaat aan de slag als keeperstrainer bij Rijnsburgse Boys.

Engelkes neemt afscheid van VVOG

Ed Engelkes kiest er na drie seizoenen voor om afscheid te nemen van VVOG. Aan het eind van het lopende seizoen vertrekt de trainer bij de club en dat heeft vooral te maken met het feit dat hij ook stopt bij het vrouwenteam van Ajax. “Ik vind het ook jammer en heb het prima naar mijn zin bij VVOG. Ik wil echter alle opties openhouden voor een andere baan nu Ajax te kennen heeft gegeven na dit seizoen niet verder te gaan. Ajax is mijn hoofdbaan en ik weet nu nog niet of de combinatie met VVOG bij een volgende baan mogelijk is”, aldus Engelkes op de clubsite.

Plug blijft ODIN’59 trouw, Kolder nieuwe assistent

ODIN’59 zit wat betreft zijn trainer wel nog altijd gebakken. Richard Plug heeft ervoor gekozen om ook volgend seizoen weer voor de groep te gaan staan. Vanaf volgend seizoen zal hij wel een nieuwe assistent naast zich krijgen. Rick Schotvanger vertrekt en hij wordt vervangen door Raymond Kolder. Andere assistent Peter van der Slikke blijft ODIN’59 nog een jaar trouw.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD