zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieNieuwsflits: Kozakken Boys, HHC Hardenberg, De Dijk, De Treffers, UNA en DOVO

Nieuwsflits: Kozakken Boys, HHC Hardenberg, De Dijk, De Treffers, UNA en DOVO

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Gaari spreekt over Gold Cup-avontuur met Curaçao

Jurien Gaari van Kozakken Boys is één van de spelers die met Curaçao afreist naar de Gold Cup. In gesprek met ELF Voetbal keek de verdediger annex middenvelder alvast vooruit naar het avontuur. In de groepsfase treft Curaçao Mexico, El Salvador en Jamaica. “Ik hoop dat we de groepsfase doorkomen, dat zou voor een eerste keer een mooie prestatie zijn”, vertelde Gaari. Of de 23-jarige speler na zijn avontuur nog bij Kozakken speelt, is zeer de vraag. Hij droomt van betaald voetbal. “Ik heb nog niets gehoord van eventuele interesse. De Gold Cup is een mooie gelegenheid om me te laten zien, voor iedereen eigenlijk.”

Karsten spreekt doel uit

Gert Jan Karsten heeft via het digitale thuis van HHC Hardenberg een voorspelling gedaan voor komend seizoen. De club heeft er een niet al te rooskleurig seizoen opzitten, maar kan zich nu in alle rust voorbereiden op een langer verblijf in de Tweede Divisie. Karsten voorspelt dat zijn ploeg het komend seizoen een stuk beter gaat doen. Hij verwacht minimaal vijftig punten. Daarnaast voorspelt hij met HHC Hardenberg tussen plaats zes en negen te eindigden in de competitie met 68 doelpunten voor en 34 tegen.

Kaars heeft handtekening bij FC Den Bosch gezet

Het was al enige tijd bekend dat Dennis Kaars de overstap zou maken naar FC Den Bosch. Het tekenen van het contract liet echter nog enige tijd op zich wachten, maar inmiddels heeft de spits dat gedaan. “Nu ik heb getekend, heb ik echt het gevoel dat het gaat beginnen. Ik heb er enorm veel zin in”, aldus Kaars, die De Dijk achter zich laat voor het avontuur in de Jupiler League.

Meeuwsen houdt zich aan ‘jawoord’

De Treffers heeft er in de transferperiode alles aan gedaan om Wesley Meeuwsen voor de club te behouden, maar daar is de club niet in geslaagd. De spits had zijn ‘ja-woord’ al gegeven aan OJC Rosmalen en heeft besloten daar geen verandering in te brengen. “Ze hadden me graag behouden. Maar ja, ik had al mijn jawoord aan OJC gegeven, dus ik kon het niet maken om alsnog te blijven”, aldus de woorden van Meeuwsen in gesprek met 073Voetbal.

UNA wil snel nieuw kunstgrasveld

UNA is het niet eens met de gemeente om nog tot 2021 te wachten voordat het kunstgrasveld wordt vernieuwd, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De club is van mening dat de mat zo snel mogelijk vervangen moet worden. Voorzitter Peter Smetsers heeft dan ook gesproken met de gemeenteraad. Die zoekt momenteel uit of het kunstgrasveld eerder vervangen moet worden.

‘Kruys van DOVO kan naar FC Eindhoven’

DOVO moet in de zomer mogelijk nog op zoek naar een nieuwe trainer. Het zou maar zo kunnen dat Gert Kruys binnenkort vertrekt bij de club. FC Eindhoven is tenslotte op zoek naar een nieuwe oefenmeester en juist Kruys staat bovenaan hun lijstje, zo meldt RTV Utrecht.

ONS Sneek lang zonder Ramos

ONS Sneek zal het lang moeten stellen zonder Yumé Ramos. De spits is zwaar geblesseerd geraakt en komt komend seizoen wellicht helemaal niet in actie. Uit een MRI-scan is gebleken dat Ramos zijn voorste kruisband volledig heeft afgescheurd. Een zeer lang herstel staat hem dan ook te wachten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD