donderdag, 22 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: GVVV, UNA, Rijnsburgse Boys, UDI'19, Magreb'90, Huizen

Nieuwsflits: GVVV, UNA, Rijnsburgse Boys, UDI’19, Magreb’90, Huizen

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

GVVV ziet Rijnsburger vertrekken

GVVV is druk bezig om de selectie op peil te krijgen voor het volgende seizoen. Toch zijn er ook spelers die besluiten om de club achter zich te laten. Daimy Rijnsburger is daar één van. De twintigjarige rechtsback laat de Tweede Divisie-club achter zich om aan de slag te gaan bij NSC Nijkerk. Dit seizoen kwam de talentvolle speler niet nog aan speelminuten in de hoofdmacht van GVVV.

UNA-spits verkast naar België

UNA neemt na het lopende seizoen afscheid van één van zijn spitsen. Het is de 26-jarige Benjamin van Wanrooij die ervoor gekozen heeft om de club uit de Tweede Divisie de rug toe te keren om elders aan de slag te gaan. Hij kon bij UNA tenslotte geen akkoord bereiken over een langer verblijf. Zwarte Leeuw, een club uit België, wordt zijn nieuwe club.

Wijks verlaat Rijnsburgse Boys, stapje terug voor Freke

Marvin Wijks neemt na vier seizoenen afscheid van Rijnsburgse Boys. De vleugelspits meent dat het weer tijd is voor meer speelminuten, terwijl Rijnsburgse Boys juist van mening is dat het tijd is om de selectie te verjongen. Voor Wijks valt het doek dan ook bij de Derde Divisie-club. “Ik heb het nog steeds prima naar mijn zin en kan ook wel blijven, maar ik wil graag nog op een zo hoog mogelijk niveau spelen”, aldus de spits op de clubsite. Bart Freke behoort volgend seizoen ook niet meer tot de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Blessures hebben Freke ertoe gedwongen om de overstap te maken naar de B-selectie van de club.

UDI’19 haalt tweetal binnen

UDI’19 heeft volgens seizoen de beschikking over zowel Tufan Koca als Roald van Hout. De eerstgenoemde draagt op het moment van schrijven nog het shirt van Gestel, maar die club laat de voormalig speler van FC Den Bosch en FC Oss maar wat graag achter zich om bij UDI’19 aan de slag te gaan. Van Hout is op zijn beurt een oude bekende van de club. Hij droeg als jongeling tijdenlang het shirt van UDI, maar kwam vervolgens terecht bij onder meer RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, FC Eindhoven en Fortuna Sittard. Volgend seizoen speelt hij weer voor UDI’19.

Magreb’90 wil langer door met Yahiaoui

Magreb’90 is onder de indruk geraakt van Jamal Yahiaoui en hoopt dat de trainer ook volgend seizoen aan het roer wil staan bij de club. Volgens RTV Utrecht zou er zelfs al sprake zijn van een mondeling akkoord met de man die FC Breukelen afgelopen december achter zich liet. Met Yahiaoui lijkt Magreb’90 af te stevenen op een periodetitel.

Huizen haalt vleugelspeler binnen

Huizen versterkt zijn selectie voor het komende seizoen met Thomas Malolepszy. De 26-jarige aanvaller maakt de overstap van SVL naar Huizen. Andere clubs die al voorbij kwamen op de CV van Malolepszy zijn Roda’46 en DOVO.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD