dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: FC Lienden, AFC, VVSB, De Treffers, Juliana'31, OJC en Rijnsburgse Boys

Nieuwsflits: FC Lienden, AFC, VVSB, De Treffers, Juliana’31, OJC en Rijnsburgse Boys

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Vertrekkers bij FC Lienden

FC Lienden zal afscheid gaan nemen van twee van zijn spelers. Björn Cuperus en Arjan Goorman laten Lienden na één seizoen alweer achter zich om elders aan de slag te kunnen. Cuperus kwam bij FC Lienden dit seizoen nog niet verder dan één basisplaats. Goorman deed op zijn beurt in achttien duels mee voor de club.

Twee AFC-spelers naar Swift

Bart Logchies wordt herenigd met twee spelers die hij nog kent van zijn periode bij AFC. De huidige trainer van Swift heeft zowel Mallqui Cabezas als Tim Wulffraat overtuigd van een overstap naar Swift. “Ik ken die jongens allebei uit mijn tijd bij AFC en ben echt heel blij dat ze voor Swift hebben gekozen. In de wandelgangen hoor je wel dat die jongens interesse hebben. Ik heb uiteindelijk contact met ze gezocht”, aldus de woorden van Logchies over zijn nieuwste aanwinsten. AFC zal daarnaast ook nog eens afscheid nemen van Guido Moelee. In goed overleg met trainer Ton du Chatinier kwam de linksback tot die beslissing, mede ook omdat hij na de winterse onderbreking zonder enige uitleg al twee keer vanaf de bank moest toekijken.

Admiraal maakt overstap naar Foreholte

Sten Admiraal maakte eerder al bekend dat hij na de zomer zou vertrekken bij VVSB. De linkervleugelverdediger ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft die met Foreholte inmiddels gevonden. De voormalig jeugdspeler van FC Utrecht en Ajax is de eerste speler die Foreholte na de zomerstop komt versterken.

Van Straaten alweer weg bij De Treffers

Daniël van Straaten laat De Treffers veel eerder dan verwacht alweer achter zich. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Achilles’29 naar De Treffers, maar een onuitwisbare indruk liet hij nooit achter. Eerder lieten Remy Ratink, Hafid Sarkoud en Twan Smits al weten in de zomer te willen vertrekken.

Negen spelers langer bij Juliana’31

Liefst negen spelers hebben hun ‘ja-woord’ gegeven aan Juliana’31 wat betreft een langer verblijf bij de club. Joey Wolsink, Mitchell de Kluis, Davey Goudt, Rick van Beijnen, Frenk Wouterse, Sam Niland, Daley Hoogakker, Stefan de Jong en Lorenzo Rieken blijven de club allen trouw. Daarnaast gaat Twan Smits komend seizoen aan de slag bij de ploeg.

Van Heijnsbergen verlaat OJC voor BMC

Randy van Heijnsbergen heeft een nieuwe club gevonden. De dertigjarige speler was op zoek naar een nieuwe club nadat hij OJC Rosmalen na vijf seizoenen achter zich liet. De verplichting om daar iedere week drie keer te trainen, begon hem toch wat tegen te staan. Met BMC heeft hij nu een nieuwe ploeg.

Sardar stopt, maar blijft Rijnsburgse Boys toch trouw

Resham Sardar wordt in juni 32 jaar en heeft besloten dat het inmiddels wel eens klaar is met zijn voetballoopbaan. Na het lopende seizoen hangt hij zijn voetbalschoenen dan ook aan de wilgen. Desondanks blijft hij Rijnsburgse Boys toch trouw. Sardar gaat aan de slag als trainer van de Jongens Onder 17.

Speelziek één duel geschorst

Eric Speelziek moet één wedstrijd op de blaren zitten. De trainer van Hercules werd in de wedstrijd tegen Dongen naar de tribune gestuurd nadat hij zich had uitgelaten over de leiding. Nu heeft hij te horen gekregen dat hij voor die actie één duel geschorst is.

Guijt stopt met voetballen

Yuri Guijt heeft per direct een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 25-jarige middenvelder van Quick Boys werd onlangs getroffen door het noodlot. Terwijl hij aan het herstellen was van een zware kruisbandblessure, raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. Guijt heeft er na de twee zware dompers voor gekozen om nu toch echt te stoppen met voetballen.

SteDoCo heeft aanwinst binnen

StedoCo kan de komende twee seizoenen beschikken over Sercan Kurdal. De 24-jarige aanvaller heeft zijn ‘ja-woord’ gegeven aan de club en verlaat Sportlust’46 om aan de slag te gaan bij de ploeg uit Hoornaar. In het verleden droeg de aanvaller al het shirt van FC Utrecht, waar hij tot op zijn zeventiende voor in de jeugdopleiding speelde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD