dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNieuw financieel lijk uit de kast bij FC Twente: eigenaren Corona eisen...

Nieuw financieel lijk uit de kast bij FC Twente: eigenaren Corona eisen 6,3 miljoen op

FC Twente wordt opnieuw geconfronteerd met een stevige rekening van het financieel wanbeleid uit het verleden. De Enschedese club moet de ‘eigenaren’ van Jesus Corona 6,3 miljoen euro betalen, heeft sporttribunaal CAS bepaald. Dat schrijft Tubantia.

Het verschuldigde bedrag komt niet helemaal uit het niets. FC Twente had de vordering al als voorziening opgenomen op de balans, maar hoopte dat de betaling ervan nog wel even op zich zou laten wachten. Het CAS stelde wel dat spelersmakelaar Mathias Bunge en de bedrijven die hij vertegenwoordigt als eigenaren van Corona nog wel langs de Nederlandse rechter moeten alvorens het geld daadwerkelijk geïncasseerd kan worden.

Corona werd met winst verkocht aan FC Porto. De verschuldigde 6,3 miljoen is opnieuw een forse financiële tegenvaller, nadat eerder al voor 4,4 miljoen euro werd geschikt met de Belastingdienst. Vanwege de forse afbetalingen van schulden bedraagt het spelersbudget voor komend seizoen vooralsnog slechts 3,8 miljoen. Met de verkoop van aandelen hoopt de club dat op te krikken richting 5 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD