Volg ons

Tweede Divisie

Nieuw elan invaller Van Oijen brengt Rijnsburgse Boys zege tegen De Treffers

Nieuw elan invaller Van Oijen brengt Rijnsburgse Boys zege tegen De Treffers

Rijnsburgse Boys heeft de winst van afgelopen maandag op FC Lienden een goed gevolg gegeven. De Uien wonnen zaterdagmiddag met 2-0 van De Treffers. Invaller Donny van Oijen had een belangrijke rol in de zege van de thuisploeg. De spits kwam in de rust in het veld en zorgde met een assist en een goal ervoor dat de drie punten op de Middelmors bleven.

De Treffers begon sterker aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kans genoteerd kon worden en dat was meteen een grote. Cendrino Misidjan legde de bal op het hoofd van spits Niels Wouters en kopte hem richting de lange hoek. Keeper Richard van Nieuwkoop kon met een uiterste poging de bal nog voor de lijn keren en dus de voorsprong voorkomen. Ook het schotje van Eef van Riel bezorgde de keeper geen problemen.

Ook Rijnsburgse Boys kroop wat meer uit z’n schulp en zorgde in de persoon van Jeffrey Jongeneelen het eerste gevaar voor de Uien. De droge knal van de vandaag op “10” spelende smaakmaker verdween echter naast en dus kon keeper Niels Kornelis opgelucht adem halen. Diezelfde Kornelis zag in de negentiende minuut hoe opnieuw Jongeneelen via een combinatie met Maikey Parami ineens vrij voor zijn neus opdook. De keeper redde uiteindelijk met de benen, maar zou er van balen dat het grote gevaar van de Rijnsburgers zo vrij voor hem mocht opduiken. Zo kregen beide ploegen kansjes, maar bleven de goals uit. In de 26e minuut dachten de 1000 toeschouwers op de Middelmors op te kunnen veren voor een goal maar het was Niels op den Camp die de kopbal uit een corner van Carlos Opuku van de lijn kon halen. Opoku, vorig jaar nog veelscorend voor de Koninklijke HFC, zag zo een zekere goal worden voorkomen en zodoende gingen beide ploegen met de brilstand nog op het bord de rust in.

Rijnsburgs Boys had een frisse impuls nodig en dus wisselde coach Pieter Mulders Donny van Oijen voor Serbony. Later bleek dit een zeer goede keuze te zijn geweest. Waar De Treffers in het begin van de tweede helft nog de eerste kans kreeg voor Wouters, na een goede actie van Coen Maertzdorf, was het de thuisploeg die de eerste goal van de middag kon noteren. Na een ingooi kwam de bal terecht bij Van Oijen. Die zette met een goede pass Jongeneelen vrij voor Kornelis en deze keer faalde hij niet. Zo pakten de Uien de voorsprong en begon aan een sterkere periode waar De Treffers eigenlijk niks terug kon doen en het voornamelijk met lange ballen probeerde. Het scheelde niks of Van Oijen had in de 69e minuut voor de 2-0 getekend. De spits werd met een fijne steekpass van linksback Jordy Strooker opnieuw vrij voor Kornelis gezet, maar dit keer was de keeper nog de baas.

Een paar minuten later was het andersom. Rijnsburg was in de aanval via Dirk Jan van den Oever die de achterlijn kon halen en voorzetten. De lage voorzet leek eenvoudig te pakken voor Kornelis, maar de keeper loste de bal precies daar waar Van Oijen stond om de bal in het lege goal te tikken. De wedstrijd was beslist en de ploeg van Mulders kon met een goed gevoel richting het einde van de wedstrijd. De Treffers probeerde nog een slotoffensief er uit te persen door het inbrengen van spits Cedric Badjeck voor verdediger Misidjan en werd nog gevaarlijk. Eerst was het andere invaller Niek Versteegen die zijn volley zag worden gered door Van Nieuwkoop en later was het Badjeck zelf die met een halve omhaal nog bijna succesvol was. De kansen gingen er echter niet in en zo pakt de thuisploeg de drie punten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie