maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC niet opgewassen tegen PEC, RKC al vroeg genekt bij Willem II

NEC niet opgewassen tegen PEC, RKC al vroeg genekt bij Willem II

RKC Waalwijk en NEC hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen in de achtste finale van de KNVB beker. Eredivisieclubs Willem II en PEC Zwolle bleken een maatje te groot.

Willem II – RKC Waalwijk 3-0
Vooraf werd het duel in Tilburg door RKC betiteld als de wedstrijd van het jaar. Helaas was de spanning van korte duur. De ploeg van Peter van den Berg kwam nog wel fel uit de startblokken, maar na de openingstreffer van Fran Sol na een kwartier spelen was het Waalwijkse verzet gebroken. Sol kopte na ruim een half uur ook de 2-0 binnen, gevolgd door een snelle 3-0 van Ismail Azzaoui. Na de pauze kwam RKC aanvankelijk beter in de wedstrijd en zette het de Tilburgers bij vlagen tegen de muur. In het tweede deel van de tweede helft was Willem II weer de gevaarlijkere ploeg maar het bleef bij 3-0.

PEC Zwolle – NEC 2-0

NEC kende een dramatisch start, want al na twee minuten mocht PEC-speler Erik Bakker aanleggen voor een strafschop. Doelman Joris Delle redde echter. NEC probeerde wat te creëren via onder meer Anass Achahbar en Jordan Larsson. Na twintig minuten maakte Youness Mohktar de 1-0 na matig verdedigen van NEC. Direct na de pauze besliste Terrell Ondaan het duel: 2-0. NEC beet maar af en toe van zich af en leek wellicht al met het hoofd bij het belangrijke competitieduel tegen Jong AZ.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD