Volg ons

Tweede Divisie

NEC morst punten tegen De Graafschap, MVV verslaat FC Eindhoven

NEC morst punten tegen De Graafschap, MVV verslaat FC Eindhoven

NEC zag het grootste aantal toeschouwers dit seizoen richting De Goffert komen, maar kon de punten niet in huis houden. Zonder jeugdinternationals Arnaut Groeneveld en Ferdi Kadioglu kwamen de Nijmegenaren niet verder dan een gelijkspel tegen het door schorsingen geplaagde De Graafschap. MVV won, na een lange reeks met negatieve resultaten, eindelijk weer eens van FC Eindhoven en hield daarmee de kansen op de nacompetitie levend.

NEC – De Graafschap 1-1
Hoewel beide clubs deze derby niet als dé Gelderse Derby zien, knalden ze wel allebei uit de startblokken. Na drie minuten was het al raak voor de thuisploeg, Anass Achahbar tekende voor de openingstreffer. Binnen de minuut repareerde De Graafschap de opgelopen schade, dankzij een doelpunt van Youssef el Jebli. Hierna bleef het spel op en neer golven. Namens NEC was er een hoofdrol voor Jari Schuurman, die zichzelf bijna vrij speelde, met een heerlijke Zidane-actie. Aan de andere kant konden Mark Diemers en Tarik Tissoudali doelman Joris Delle onder vuur nemen, maar niet verontrusten. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg NEC meer controle over de wedstrijd. Via Schuurman en Steeven Langil waren er zelfs wat mogelijkheden, maar De Graafschap was nog het dichtst bij een doelpunt. El Jebli trof van een meter of 20 de paal. Verder waren de Superboeren wel dreigend uit de omschakeling, maar door slordigheden in de eindfase werden ze nooit echt gevaarlijk.

In de tweede helft zakte het spelpeil, en daarmee de amusementswaarde, dusdanig weg dat het aloude derby cliché “wel spannend, niet goed” uit de kast kon worden getrokken. Dankzij een slotoffensief van de thuisploeg, dat alles op alles moest gaan zetten om voor de tweede keer op rij punten morsen in de titelstrijd te voorkomen, werd het nog even echt leuk in De Goffert. Een kwartier voor tijd kon invaller Kevin Jansen in kansrijke positie uithalen op de goal van Filip Bednarek. De doelman werd wel gepasseerd, maar Kevin van Diermen kon op de doellijn nog redding brengen. Een minuut later was de goalie van de Superboeren weer geslagen op een prima schot van Langil, maar was de dwarsligger een sta-in-de-weg. Als een andere invaller aan Nijmeegse kant, Sven Braken, een kleine tien minuten voor het eind het schier onmogelijke presteert door een bal op 37,5cm van de doellijn alsnog over de lat te krijgen, blijkt een tweede gelijkspel op rij en daarmee weer duur puntenverlies niet te voorkomen voor NEC. Een gehavend De Graafschap wint een punt, een gehavend NEC verliest twee punten.

MVV – FC Eindhoven 2-0
MVV heeft een lange negatieve historie tegen een heuse Angstgegner een halt toegeroepen. Van de laatste tien duels werden er 8 verloren en 2 gelijkgespeeld. Tijdens het duel in de Lichtstad was topschutter Mart Lieder met een hattrick in de eerste helft de grote man. In De Geusselt was de goaltjesdief in Eindhovense dienst in de eerste helft vrijwel onzichtbaar. Hij was daarmee echter geen uitzondering, aan beide kanten kwamen de aanvallers nauwelijks in stelling. Totdat Alessandro Ciranni de term “op slag van rust” een nieuwe dimensie geeft. Direct na zijn openingstreffer klonk namelijk het rustsignaal.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op bezoek naar de beslissing. MVV kwam vroeg in de tweede helft nog wel met de schrik vrij, nadat Rodney Klooster een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Aan de andere kant waren er dotten van kansen voor Jonathan Okita en invaller Koen Kostons. Laatstgenoemde wist zelfs de paal te raken, terwijl het doel helemaal vrij was. Lieder gaf aan de andere kant bijna nog wat extra glans aan het Angstgegner-stempel, maar de lat en Michael Verrips konden dat voorkomen. Uiteindelijk moest het publiek ook in de tweede helft tot in de absolute slotfase wachten op een doelpunt. In blessuretijd kreeg MVV en strafschop en Kelechi Nwakali aan alle Maastrichtse onzekerheid en aan de negatieve serie tegen Eindhoven een einde, 2-0. Elf keer blijkt scheepsrecht in Maastricht en MVV haalt drie belangrijke punten in de strijd voor een plekje in de nacompetitie.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie