Volg ons

Eerste Divisie

NEC maakt geen fout bij Jong FC Utrecht, Jong Ajax simpel langs Eindhoven en Fortuna morst punten tegen De Graafschap

NEC maakt geen fout bij Jong FC Utrecht, Jong Ajax simpel langs Eindhoven en Fortuna morst punten tegen De Graafschap

In de strijd om de koppositie hebben NEC en Jong Ajax geen fout gemaakt. De Amsterdamse beloften hadden weinig te duchten van FC Eindhoven, terwijl NEC te sterk was voor Jong FC Utrecht.

Jong Ajax – FC Eindhoven 4-0
FC Eindhoven begon niet verkeerd aan het duel en kreeg na een klein kwartier via Elton Kabangu een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs. Jong Ajax was echter wel effectief door kort daarna via Dennis Johnsen en Noussair Mazraoui uit te lopen naar 2-0. Na ruim een uur spelen maakte Dani de Wit vrijstaand en met het hoofd de 3-0. De Wit tekende even later ook voor de 4-0. FC Eindhoven is inmiddels bezig aan de slechtste reeks in de afgelopen vijf jaar door de zesde nederlaag op rij. Vijf jaar geleden waren dat er zelfs negen in een reeks.

Jong FC Utrecht – NEC 0-2
NEC kende weinig moeite met Jong FC Utrecht. Een mooie stift van Ferdi Kadioglu zette NEC in een vrijwel lege Galgenwaard op 0-1 halverwege de eerste helft. Het was louter de Nijmeegse club die gevaarlijk was en kansen kreeg, waardoor het wachten was op de tweede treffer. Die viel echter pas na rust via de voet van Calvin Verdonk, die vorige week ook al scoorde. De ploeg van Pepijn Lijnders kreeg nog verschillende kansen op een derde treffer, maar die bleef uit. De voorsprong op Jong Ajax blijft één punt, maar NEC zag Fortuna punten morsen tegen De Graafschap.

Fortuna Sittard – De Graafschap 1-1
Fortuna Sittard was in het eerste half uur duidelijk sterker dan de tegenstander. De ploeg verzuimde echter om de grote kansen die het kreeg te benutten. Na 32 minuten spelen viel het doelpunt echter aan de andere zijde dan gezien het spelbeeld logisch zou zijn. Een goed uitgevoerde counter betekende de 0-1 voor De Graafschap. Tarik Tissoudali was de maker van de openingstreffer. De thuisploeg kreeg nog een mooie mogelijkheid via Lisandro Semedo, maar hij stuitte op doelman Bednarek. Ook in de tweede helft bleef Fortuna Sittard jagen op de treffer die maar niet leek te komen. Na 78 minuten spelen moest De Graafschap verder met één man minder nadat Fabian Serrarens met rood het veld moest verlaten na een harde overtreding op Wessel Dammers. In de 88ste minuut kreeg Fortuna eindelijk loon naar werken: Per Schuurs schoot van afstand de 1-1 binnen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie