zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC kan stadion terugkopen voor 7,6 miljoen euro

NEC kan stadion terugkopen voor 7,6 miljoen euro

NEC heeft een principe-akkoord bereikt met de gemeente Nijmegen over het terugkopen van het Goffertstadion. Het voetbalstadion moet 7,6 miljoen euro kosten. NEC heeft tot eind 2019 om een financiering te vinden voor de aankoop.

12 miljoen

Al geruime tijd was de club in gesprek met de gemeente over de prijs waarvoor het weer eigenaar kon worden van het onderkomen. Probleem daarbij was dat de gemeente Nijmegen in 2003 het stadion van de club kocht voor liefst 12 miljoen euro, om zo de club te helpen toen het in grote financiële problemen verkeerde.

Grond
Omdat Europese regels overheidssteun aan voetbalclubs verbieden, mag NEC het stadion bij wijze van spreken niet zomaar voor een appel en een ei terugkopen. Door de grond onder het stadion niet te betrekken bij de deal, is het verschil tussen de 12 en 7,6 miljoen te verklaren. NEC gaat jaarlijks 60 duizend euro huur betalen voor de grond.

Boekhoorn
Nu een akkoord is bereikt over de prijs van het stadion, kan NEC gaan zoeken naar investeerders. Daarbij viel direct de naam van Marcel Boekhoorn. Volgens directeur Wilco van Schaik zijn er echter nog geen afspraken met hem gemaakt: ,,We gaan nu de investeerdersmarkt verkennen: we kijken eerst rond in Nijmegen en daarna verderop in Nederland”, stelt hij in De Gelderlander. Van Boekhoorn is bekend dat hij NEC-supporter is en de club al meermaals hielp.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD