zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC in eigen huis te sterk voor RKC Waalwijk, FC Emmen en...

NEC in eigen huis te sterk voor RKC Waalwijk, FC Emmen en Telstar boeken zege

NEC had vrijdagavond aan twee doelpunten in de slotfase van de eerste helft voldoende om af te rekenen met RKC Waalwijk (2-0). FC Emmen, Telstar en FC Den Bosch boekten in het eigen stadion een overwinning op respectievelijk Jong PSV, FC Dordrecht en Jong FC Utrecht.

NEC – RKC Waalwijk
De Nijmegenaren kregen na 22 minuten de eerste echte grote kans om op voorsprong te komen tegen de bezoekers uit Waalwijk. Het schot van Kadioglu werd echter gepareerd door doelman Etienne Vaessen. In de 42ste minuut kreeg NEC eindelijk loon naar werken. Na een prima assist van Groenveld was het Sven Braken die trefzeker was (1-0). Drie minuten later was er weer een gelegenheid voor het thuispubliek om te juichen. Een schot van Braken werd nog gekraakt, maar de rebound was voor Rayhi (2-0).

FC Emmen – Jong PSV
De thuisclub begon sterk en kwam na elf minuten spelen op voorsprong, na een goede voorzet van Loen tikte Bannink de bal van dichtbij binnen (1-0). Zes minuten later stond de 1-1 al weer op het scorebord, Lammers was de doelpuntenmaker na een hakje van Verreth. Nog voor de pauze was het FC Emmen dat voor de tweede keer het net van de tegenstander wist te vinden, Peters produceerde de 2-1. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd wist de thuisspelende formatie de marge weer op twee doelpunten verschil te brengen. Haydary werd op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker (3-1).

Telstar – FC Dordrecht
In Velsen werd de score geopend vanaf de strafschopstip. De door de dienstdoende arbiter aan Telstar toegekende penalty werd benut door Andrija Novakovic, dit in de 41ste minuut. Na een klein uur spelen werd het duel voortijdig beslist in het voordeel van Telstar, een keihard schot van Mohammed Osman betekende de 2-0 voorsprong. In de 72ste minuut was het weer raak voor de thuisclub, uit een corner tikte Van Huizen de bal binnen (3-0).  De laatste tien minuten moest Telstar verder met één man minder, invaller Rodrigues kreeg een rode kaart en moest het speelveld voortijdig verlaten.

FC Den Bosch – Jong FC Utrecht
1-0 Blummel

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD