Volg ons

Eerste Divisie

MVV verrast NEC, Roda JC boekt zege op FC Volendam en drie punten voor RKC en Jong PSV

MVV verrast NEC, Roda JC boekt zege op FC Volendam en drie punten voor RKC en Jong PSV

NEC blijft teleurstellend presteren in de Eerste Divisie. De ploeg uit Nijmegen ging in het eigen stadion onderuit tegen MVV (0-1). Roda JC pakte drie punten tegen FC Volendam. RKC Waalwijk en Jong PSV stapten vrijdagavond ook als overwinnaar van het veld tegen respectievelijk FC Eindhoven (1-3) en Telstar (2-4).

Roda JC – FC Volendam
De ploeg uit Kerkrade kwam na zes minuten spelen op voorsprong tegen FC Volendam. Mart Remans maakte zijn eerste doelpunt ooit in dienst van Roda JC (1-0). Niet veel later stond echter al weer 1-1 op het scorebord. FC Volendam kreeg een penalty van de dienstdoende scheidsrechter en Cas Peters faalde niet (1-1). In de 56ste minuut was invaller Van Velzen verantwoordelijk voor de voorsprong van Roda JC (2-1).

NEC – MVV
De Limburgse formatie kwam na 33 minuten spelen aan de leiding, Luc Mares was alert en wist in de rebound de doelman van NEC te verschalken (0-1). De Nijmegenaren kwamen deze tegentreffer niet meer te boven en moesten na iets meer dan negentig minuten spelen het speelveld met lege handen verlaten.

FC Eindhoven – RKC Waalwijk
In de veertigste minuut werd Rodney Klooster van FC Eindhoven neergelegd in het strafschopgebied van de tegenstander door doelman Etienne Vaessen. Dit betekende een gele kaart voor de sluitpost en een strafschop voor de thuisploeg. Branco van den Boomen ging achter de bal staan en wist het buitenkansje te verzilveren (1-0). Kort voordat de ploegen de warme kleedkamers op mochten zoeken was het Darren Maatsen die FC Eindhoven op gelijke hoogte bracht (1-1). In de 65ste minuut kwam RKC Waalwijk aan de leiding en weer was het Maatsen die de doelman van de tegenstander wist te passeren (1-2). In laatste tien minuten van de wedstrijd bepaalde Hansson de eindstand op 1-3.

Telstar – Jong PSV 2-4
0-1 Verreth
0-2 Teze
1-2 Lynen
2-2 Ondaan (p)
2-3 Frey
2-4 Lundqvist

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie