Volg ons

AFC

Multifunctionele Van den Houten: “AFC is sterker dan vorig seizoen”

Multifunctionele Van den Houten: “AFC is sterker dan vorig seizoen”

Vorig seizoen kroonde AFC zich tot kampioen van de Tweede Divisie. Na een eindsprint met IJsselmeervogels trokken de Amsterdammers uiteindelijk aan het langste eind. Ondanks financiële perikelen binnen de club zal AFC ook het komende seizoen om de bovenste plaatsen willen meespelen. In een interview met Omroep Zeeland vertelt Thomas van den Houten meer over de voorbereiding en de kansen in het nieuwe jaar.

De voorbereiding is al vroeg in het voetbaljaar begonnen in Amsterdam-Zuid. “We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld […] en ik denk dat wij wel klaar zijn om zaterdag te beginnen tegen GVVV” zegt Thomas van den Houten tegen de regionale omroep uit Zeeland. De geboren Goesenaar begint aan zijn derde seizoen bij de rood-zwarten. Daarvoor speelde de Zeeuw bij GOES, HSV Hoek en Telstar. Met de teamgeest zit het wel goed, want we “zijn nog een weekend weg geweest.”

In de voorbereiding laat Van den Houten zien dat hij ook op andere posities in het veld uit de voeten kan. Vanwege de ingescheurde meniscus van centrale verdediger Tim Linthorst heeft de linksback ook zijn kunsten vertoond in de centrale verdediging. “Vandaar dat ik naar de centrale positie ging. […] Dat maakt voor mij de kans groter dat ik ook daadwerkelijk ga spelen.”

Op de vraag of AFC opnieuw favoriet is voor de titel, is Van den Houten duidelijk. “Onze selectie is intact gebleven en we zijn alleen maar sterker geworden. Het is even afwachten wat de concurrentie heeft gedaan.” Kijkend naar de transfers in de Tweede Divisie heeft ook IJsselmeervogels zich op alle linies prima versterkt. Vorig jaar zijn zij de naaste concurrent geweest van de Amsterdammers, maar de ‘Vogels’ lieten in de laatste periode steekjes vallen. Op het eerste gezicht zullen de rood-witten uit Bunschoten-Spakenburg opnieuw een belager zijn van AFC.

Op persoonlijk vlak vertelt Van den Houten dat een nieuw profavontuur er niet in zit. “Ik werk fulltime op de Zuidas en daar woon ik ook. Dus dat is makkelijk. Ik vind het prima zo. Ik heb leuke dingen meegemaakt en om nou straks op mijn dertigste nog die stap te maken (naar het profvoetbal, red.) is niet realistisch.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over AFC