zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagMonteny: "Lisse speelt écht niet voor puntje tegen IJsselmeervogels"

Monteny: “Lisse speelt écht niet voor puntje tegen IJsselmeervogels”

Het gaat FC Lisse momenteel flink voor de wind in de Derde Divisie Zaterdag: negen keer winst en twee gelijke spelen. Nu werd er in de afgelopen competitieronde wel verloren van Scheveningen, maar daar raken ze niet van slag van op Ter Specke, zo vertelt Thierry Monteny in gesprek met TweedeDivisie.org. Zéker niet omdat het over een paar dagen tijd is voor een heuse kraker: dan komt IJsselmeervogels op bezoek.

Geen reden om níét te verlengen

Monteny zette onlangs zijn krabbel onder een contractverlenging bij Lisse, in navolging van trainer Robbert de Ruiter en assistent Arno Lancel. Die zaken moeten we echter los van elkaar zien, zo vertelt de hoofdrolspeler in dit verhaal. “Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat de vaste groep doet voor volgend jaar. Vorig seizoen was ik ook de eerste speler, en toen was de trainer ook al rond, dit jaar komt het net zo uit, maar ik heb die beslissing gewoon voor mezelf genomen. Ten eerste heb ik het heel erg naar mijn zin bij FC Lisse en sportief gezien gaat het ook heel erg goed, zowel individueel als met het team. Voor mij was er eigenlijk geen reden om niet te verlengen.”

Geluk van de, aanstaande, kampioen?

Het gaat momenteel toch erg goed met Lisse. De verliespartij tegen Scheveningen daargelaten staan Monteny en zijn teamgenoten op de eerste plek, een heel ander beeld dan een kalenderjaar geleden. “Vorig jaar beleefden we een seizoen waarin alles de verkeerde kan op viel, terwijl dit seizoen alles de goede kant op valt. Waar je voorheen in de laatste minuten tegen een zeperd aanliep, kun je het nu omdraaien: bijvoorbeeld tegen Volendam en ook Rijnvogels. Nu hebben we hem vorige week wel in de laatste minuut tegen gekregen, maar in het algemeen merk je dat de sfeer op de club, in de groep en bij de supporters veel beter is… en dat zie je weer terug op het veld.” De middenvelder bevestigt dat hij met zijn club voor het kampioenschap gaat. “Lisse wil altijd op het hoogste niveau spelen. We hebben een aantal mindere jaren gehad, maar dit seizoen klopt alles. We hebben de periode al en dat betekent dat we ons op mogen maken voor de nacompetitie. Maar het liefst trekken we deze lijn door en worden we kampioen.”

Een knieblessure in plaats van een profcarrière

Een aantal jaar terug leek er nog een mooie profcarrière in het verschiet te liggen voor Monteny, die in de jeugd erg hoge ogen gooide bij ADO Den Haag. “Toen ik wegging bij ADO had ik te maken met een hele zware knieblessure. Daarvoor ging het me in Den Haag eigenlijk altijd voor de wind en kwam ik zelfs uit voor de jeugdelftallen van Oranje. Toentertijd dacht ik echt: ik ga profvoetballer worden en ik laat daar alles voor.” Na de slepende knieblessure veranderde dat echter helemaal. “Ik heb gewoon de keuze gemaakt: ik doe een stapje terug en ga me ook maatschappelijk wat oriënteren. Zodoende heb ik nu ook een baan naast het voetbal, dus natuurlijk is het mooi als er ooit nog wat komt, maar dan moet het plaatje wel kloppen; het moet perfect zijn.”

Het héle dorp trekt uit voor IJsselmeervogels

Aanstaande zaterdag is het tijd voor een heuse kraker: dan komt de nummer twee van de competitie naar Lisse toe. “Als IJsselmeervogels op bezoek komt, weet je dat het een heel mooi potje wordt. Ik denk dat het halve dorp uittrekt en ik las ook dat zij bussen vol met supporters meenemen. Het wordt sowieso een enorm gave wedstrijd. Wij gaan volle bak voor de winst, want dat doen we eigenlijk al het hele jaar. We gaan écht niet voor één punt thuis die wedstrijd spelen, nogmaals: we gaan volle bak voor de winst. Dat vertrouwen is er ook gewoon.”

Geen Feyenoord-effect voor FC Lisse

Bang voor een slechte serie, we noemen het maar even het Feyenoord-effect van het seizoen 2015-2016, is Monteny niet. “We hebben tegen elkaar gezegd: we hebben een serie neergezet en elf keer niet verloren. Dan ben je in principe dé te kloppen ploeg. Nu hebben we een keertje verloren, maar daar mogen we niet van in paniek raken. Wij weten ook: we gaan gerust nog een aantal keer verliezen deze competitie, maar het is zaak om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen zodat je dat weer op kunt vangen. Die serie die Feyenoord in het afgelopen seizoen neerzette, dat was natuurlijk wel heel extreem. In de maand november krijgen we een lastig programma: ASWH onder andere en DVS’33, dat zijn gewoon zware potjes.” De voetballer weet echter ook: “De clubs die naar Lisse komen of die ons ontvangen, die voelen zich ook niet fijn.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD