maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieMengerink laat voeten én mond spreken na bevrijdende treffers

Mengerink laat voeten én mond spreken na bevrijdende treffers

Marciano Mengerink was voor aanvang van de wedstrijd Kozakken Boys – Katwijk enigszins teleurgesteld. De reden? Opnieuw moest hij beginnen op de bank bij de Katwijkers en dat is iets wat deze 31-jarige sympathieke, in Amsterdam woonachtige, voetballer niet gewoon is. Maar hij is daar ook erg realistisch in. ,,Als er betere spelers zijn is het logisch dat de mindere op de bank terecht komen”.

Marciano Mengerink na afloop was een totaal andere Mengerink. Toen maakten we kennis met een blije Mengerink. En daar had hij alle redenen voor. In de rust werd hij ingebracht voor een niet geheel fitte Tim Freriks en dat inspireerde Mengerink tot grote daden. Twee treffers waren voldoende voor de volle winst en poetsten uiteraard ook het imago op van de Katwijkse speler.
Hij wilde na afloop niet al te veel uitweiden over zijn eigen prestatie. Wel over de gezamenlijke prestatie van het gehele team.

Was een gelijkspel niet de juiste verhouding geweest?
,,Misschien dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven maar ik denk dat wij de wedstrijd gewonnen hebben op kwaliteit en geen geluk. We beschikken over een goed voetballende ploeg met veel scorende spelers in ons midden en dat kan in veel wedstrijden de doorslag geven”.

Er was wel een groot verschil met vorige week, toen jullie Jong Sparta met 5-0 versloegen.
,,Dat klopt maar dat zijn toch andere wedstrijden. Toen kamen we al snel op een voorsprong en dan gaat het allemaal wat soepeler. Vergeet niet dat Kozakken Boys voor ons altijd als een soort ‘angstgegner’ is.

Heb je na vandaag nu weer een vaste basisplaats verdiend?
,,Dat is aan de trainer. We hebben zoveel goede spelers in de selectie dat het elke week weer knokken is. Ik heb in ieder geval vandaag weer mijn visitekaartje afgegeven”.

Mogen we jullie zo onderhand als titelkandidaat zien?
,,Ik denk het wel. Weliswaar is de competitie nog lang maar we zijn prima bezig. Maar laten we vooral AFC in de gaten houden en wellicht gaat Rijnsburgse Boys ook nog meedoen in de titelstrijd”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD