vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsKoninklijke HFCMehmet  Yüksel redt punt voor HFC, Kozakken Boys kampt met repeterende breuk

Mehmet  Yüksel redt punt voor HFC, Kozakken Boys kampt met repeterende breuk

Vol verwachting klopten vooraf de HFC-harten. Kozakken Boys is statistsich een laagvlieger in de Tweede Divisie. Bij winst van de thuisploeg zou ze zo maar kunnen doorstoten naar de tweede plaats. Na afloop mocht de ploeg van Tamerus nog blij zijn met een punt. Mehmet Yüksel scoorde in de 94e minuut de 1-1. De ploeg van Rick Adjei droop wederom af. Net als onlangs tegen Noordwijk liet de ploeg punten liggen.

Puzzel

Trainer Gertjan Tamerus zat deze week weer met een legpuzzel voor zich. Naast de usual suspects Desevio Payne en Jacob Noordmans ontbrak nu ook organisator Wessel Boer en bleek Oscar Wilffert nog niet wedstrijdfit voor 90 minuten.  Danny Hols maakte zijn rentree na een blessure en daarnaast had de trainer te maken met het dilemma Roy Castien. De spits leek onmisbaar voor de Koninklijke maar nadat hij twee weken geleden tegen een schorsing aanliep en HFC afgelopen week won, liet de trainer het elftal voorin intact.

Never change a winning team.

Bij Kozakken Boys staat de grote zomeraanwinst Jordy Teijsse al weken niet op het wedstrijdformulier.

 

Gasten

Sietse Brandsma en Mehmet  Yüksel begonnen bij HFC voorin en ook Jordy Hilterman kreeg als middenvelder het vertrouwen van de trainer.

De gasten staan weliswaar laag op de ranglijst maar beschikken over een uitstekende ploeg met routiniers als Ricardo Kieboom, Kaj Ramsteijn en Rochi Achenteh.

Micro-economie

De fans die vanwege coranamaatregelen niet welkom waren aan de Spanjaardslaan konden het duel wel via een livestream volgen.

Fans van Kozakken Boys konden binnen in de kantine van sportpark De Zwaaier de wedstrijd live volgen, meldde de club op haar website.

Spitsvondigen startten een micro-economie op en vroegen 10 euro entree, exclusief de consumpties. Zolang de fans maar op een stoel of kruk bleven zitten.

Goal

Die supporters zagen een weinig hoogstaande wedstrijd. De gasten raakten via Mark Veenhoven de paal en zagen Frenk Keukens de bal bij de tweede paal over Duke Verduin lobben. Het 18-jarige talent vervangt de geblesseerde Mitchel Michaelis.

 

Gelijkmaker

En zo keek HFC een half uur voor tijd opeens tegen een 0-1 achterstand aan. Tamerus bracht Franklin Lewis en Roy Castien maar moest tot ver in de blessuretijd wachten totdat Mehmet  Yüksel de gelijkmaker scoorde, 1-1.

Nummer twee op de ranglijst Jong Sparta verloor met 2-0 bij Noordwijk waardoor HFC naar de tweede plek had kunnen springen.

Nu staan de Haarlemmers nog op de derde plaats maar AFC, De Treffers en Rijnsburgse Boys kunnen nog langszij komen. Kozakken Boys staat nog steeds op de zestiende plaats. De trainer zei onlangs al ,,Wij zijn telkens op zoek naar een resultaat. Het is zwaar voor de spelers en staf.’’

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS