maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieEx-bankzitter Mengerink start als ‘9’ tegen GVVV en kan zomaar topscorer van...

Ex-bankzitter Mengerink start als ‘9’ tegen GVVV en kan zomaar topscorer van Tweede Divisie worden

Marciano Mengerink kan zich zaterdag tegen GVVV vanaf de eerste minuut uitleven. De spits van VV Katwijk staat zo nu en buiten de basis, maar start door het ontbreken van Ahmed El Azzouti in de basiself. Ondanks minder speelminuten heeft Mengerink, heeft net als El Azzouti, al zes treffers op zijn naam staan. En GVVV is het beste medicijn voor een spits die jaagt op eerherstel. GVVV incasseerde al 19 treffers.

Garantie
Katwijk-trainer Anthony Correia heeft een luxe-probleem en moet dat zien te managen. Hij heeft vier volwaardige Tweede Divisie-spitsen voor drie posities en hanteert een beetje de verdeel- en heers-tactiek. Jarenlang was Marciano Mengerink de onbetwiste aanvalsleider in Katwijk. Gehaald door Dick Schreuder was hij altijd een garantie voor goals. Ook dit seizoen heeft hij er al zes inliggen. Alleen scoorde hij nu als invaller, vanaf de nummer-10-positie of als rechtsbuiten. Maar eerlijk is eerlijk: op 9 staat hij toch het beste in zijn kracht.

Diepe spits
Zijn ex-trainer Jan Zoutman zegt. ,,Marciano heeft een heel vaste trap en maakt het in het strafschopgebied alle keepers moeilijk. Als hij bediend wordt vanaf het middenveld, dan is Mengerink echt op zijn sterkst.”

Zaterdag tegen GVVV staat hij weer op zijn favoriete positie en kan de wereld 180 graden draaien. Dan kan hij van ex-bankzitter transformeren tot topscorer van de Tweede Divisie. Het verschil met de lijstaanvoerders Sietse Brandsma, Marouane Afaker en Floris van der Linden bedraagt slechts één treffer. En in zijn dromen mijmert Mengerink nog altijd om het record van clubtopscorer Hans Zwaan te breken.

Nummer 9
Toch is de kans groot dat Ahmed El Azzouti, als zijn schorsing erop zit, de nummer 9-positie weer zal innemen. En dan is het aan Anthony Correia waar hij Marciano Mengerink zal posteren. Als rechtsbuiten? Op 10? Of zet hij de potentiële topscorer naast zich op de bank?

ZZP Boekhouder – indebuurt Haarlem

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS