dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieMagreb-soap gaat verder: beroep tegen naheffing kan maanden duren

Magreb-soap gaat verder: beroep tegen naheffing kan maanden duren

De soap rondom Magreb ’90 heeft opnieuw een nieuw hoofdstuk. De afgezette voorzitter Tino Klein blijkt nu toch niet afgezet en een beroep tegen de naheffing van de Belastingdienst kan nog maanden duren.

Failliet
De afgelopen dagen werd er gespeculeerd dat Magreb ’90 deze winterstop wel eens failliet zou kunnen gaan. Die optie is er inderdaad, erkent voorzitter Klein tegenover RTV Utrecht, maar de club kan ook in beroep gaan tegen de naheffing van de Belastingdienst. Dat beroep kan maanden duren, waardoor de Utrechtse club mogelijk toch het seizoen zou kunnen uitspelen.

Schuldenvrij
Een andere optie is het aanvragen van een faillisement. De club kan dan schuldenvrij opnieuw beginnen in de vijfde klasse. Voor de tweede seizoenshelft moet Magreb ’90 in ieder geval op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Jamal Yahiaoui is opgestapt. Een vergoeding is niet beschikbaar voor zijn opvolger. De spelersgroep heeft aan het bestuur te kennen gegeven dat zij de club trouw blijven indien zij slechts hun reiskosten vergoed kunnen krijgen.

Toch niet afgezet

Vooralsnog is Tino Klein nog altijd voorzitter van Magreb ’90. Eerder zou hij zijn afgezet vanwege zijn politieke aansluiting bij een anti-Islam-partij. Dat blijkt toch niet te zijn gebeurd. Het lid dat melding maakte van de afzetting is zelf geroyeerd, stelt Klein tegen de omroep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD