dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieLiefst vijf beloftenteams in Derde Divisie Zaterdag, één op de Zondag

Liefst vijf beloftenteams in Derde Divisie Zaterdag, één op de Zondag

In de Derde Divisie Zaterdag komen in het seizoen 2017-2018 liefst vijf beloftenteams uit. De beloften zijn een flink hoofdpijndossier voor de KNVB, want het moest puzzelen om de zes Jong-teams te verdelen over de Derde Divisie. Uiteindelijk zag de voetbalbond geen andere oplossing en deelde vijf van de zes teams in in de Derde Divisie Zaterdag.

Geen andere speeldag

Omdat twee van de drie degradanten uit de Tweede Divisie een Jong-ploeg betrof betekende dit dat er in het seizoen 2017-2018 zes teams van een Betaald Voetbal Organisatie in de Derde Divisie terecht zouden komen. Het genoot de voorkeur van de KNVB om deze teams zo eerlijk mogelijk over de beide competities (Derde Divisie Zaterdag en Derde Divisie Zondag) te verdelen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. Vanaf het seizoen 2018-2019 is een dergelijke verdeling overigens niet meer mogelijk. De regels van de KNVB schrijven dan voor dat er maximaal vier beloftenteams aan een poule van 18 clubs mogen deelnemen.

UNA gewoon op zondag

Omdat het enige tijd onduidelijk was hoe de KNVB de clubs zou verdelen in de Derde Divisie Zaterdag en Zondag bestond er ook de mogelijkheid dat UNA gedwongen zou worden om uit te wijken naar de zaterdag. Bij de introductie van de Tweede Divisie liet de KNVB immers weten dat degradanten uit de Tweede Divisie, mits er geen plaats meer zou zijn op hun speeldag, naar de andere speeldag worden geschoven. Uiteindelijk is er dus besloten om UNA gewoon op de zondag in te delen, waardoor Jong Vitesse en Jong FC Twente als degradanten uit de Tweede Divisie in de Derde Divisie Zaterdag zijn ingedeeld. Beide clubs hadden echter een voorkeur voor de zondag opgegeven. Naast Jong FC Twente en Jong Vitesse komen ook de beloften van FC Groningen, Almere City en Volendam uit in de Derde Divisie Zaterdag. Jong De Graafschap is de enige belotenploeg in de Derde Divisie Zondag.

De indeling van de Derde Divisie Zaterdag: ACV, ASWH, Capelle, DOVO, DVS’33 Ermelo, Harkemase Boys, Jong Almere City, Jong FC Groningen, Jong FC Twente, Jong Vitesse, Jong FC Volendam, ODIN’59, ONS Sneek, Quick Boys, Scheveningen, Spakenburg, Spijkenisse, VVOG

De indeling van de Derde Divisie Zondag: Dongen, Hercules, Quick’20, Westlandia, Be Quick 1887, HSC’21, EVV, HBS, OFC, JVC Cuijk, OJC Rosmalen, Jong De Graafschap, Magreb’90, ADO’20, Blauw Geel’38, De Meern, Quick DH, UNA

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD