Volg ons

Tweede Divisie

Kunststukje Sánchez niet genoeg voor zege Barendrecht op Jong Sparta

Kunststukje Sánchez niet genoeg voor zege Barendrecht op Jong Sparta

Op tweede paasdag hebben Barendrecht en Jong Sparta allebei een punt overgehouden aan hun onderlinge ontmoeting. In een leuke wedstrijd waar beide ploegen kans maakten op de zege werd er uiteindelijk afgefloten met een 2-2 stand op het bord. Grote man aan de kant van de thuisploeg was middenvelder Donny Navajas Sanchez, die tweemaal scoorde. Zeker zijn eerste goal was van grote schoonheid.

Salem
Barendrecht moest op tweede paasdag het doen zonder een van de smaakmakers. Rechtsbuiten Ramy Salem raakte afgelopen zaterdag uit tegen De Dijk geblesseerd en moest het duel vanaf de tribune toekijken, op krukken. Salem zag dat zijn team een zeer moeizame start kende en eigenlijk werd overspoeld door de technische klasse van de jonge Spartanen. Vooral het trio Ayoub Boukhari, Ilias Alhaft en Halil Dervisoglu lieten zien dat ze er zin in hadden met combinaties die de Barendrechter verdediging deed tollen. In de vijfde minuut bezweek de verdediging van de thuisploeg al. Niet uit een vloeiende combinatie, maar vanuit een corner. Na een corner viel de bal voor de voeten van Dervisoglu en kon de zeer talentvolle spits de 0-1 langs doelman Marc van Splunter schieten.

Bergkamp-goal
Barendrecht leek wakker te zijn geworden en werd feller. Dit was ook een belangrijk ingrediënt in de bereiding van de gelijkmaker die al snel volgde. Donny Navajas Sanchez zette goed druk op de verdediging van de Spartanen, won de bal, maar liet daarna iets prachtigs zien. Als een Dennis Bergkamp in zijn beste jaren zag hij keeper Michael Fabrie ver voor z’n goal staan en legde de bal met veel gevoel vanaf een meter of 20 achter de kansloze doelman. Een wereldgoal van de middenvelder die alle credits bij deze goal voor zijn rekening mag nemen.

Kansen
Vanaf dat moment werd Barendrecht sterker. Het speelde nog wel afwachtend en loerend op de fouten van Sparta, maar die kwamen er steeds vaker en zo werd de ploeg van trainer Adrie Poldervaart steeds gevaarlijker. Zeker toen Danny Mostert Daniël Esajas ineens voor keeper Fabrie zette. Esajas kreeg de bal nog wel langs de keeper, maar verdediger Jelle Klap kon de bak voor de lijn wegwerken en zodoende een voorsprong van de thuisploeg voorkomen. Ook spits Bas Mourits kreeg nog een goede mogelijkheid vanaf een voorzet van de flank, maar kwam net tekort om te kunnen inkoppen. Centrumverdediger Max van Dijk kreeg net voor rust nog de grootste kans, maar de redelijk vrije kopkans op een paar meter van de goal belandde uiteindelijk over het goal. Sparta stelde daar, na het hoopgevende begin, zeer weinig tegenover. Alleen doelpuntenmaker Dervisoglu nam het doel van Van Splunter onder vuur, maar dat leidde verder tot niets.

Opnieuw Sanchez
Waar in de eerste helft het gevaar in de eerste minuten lag, begon de tweede helft vrij mat. Barendrecht moest noodgedwongen Esajas wisselen voor Ali Khaldi door een blessure van eerstgenoemde. Het was Sparta wat voor het eerste gevaar stichtte. Eerste raakte spits Rachnar Ache met een snoeiharde poging van dichtbij de lat en even later moest Van Splunter reddend optreden op een schot van Alhaft. De bal ging er echter niet in en dan zal je altijd zien dat hij er aan de andere kant wél in het netje verdwijnt. In de 65e minuut kreeg opnieuw Sanchez de bal voor de voeten in de 16 en twijfelde niet. Zo gaat de middenvelder, die op het Kasteel ook al scoorde, van 2 naar 4 doelpunten dit seizoen en werd de productie dus verdubbeld.

Scrimmage
Sparta kwam echter wel weer op gelijke hoogte. Na wéér een scrimmage in de 16 kwam de bal voor de voeten van opnieuw Dervisoglu. Doelman Van Splunter lag al op de grond na het redden van eerdere doelpogingen, dus was het voor de spits eenvoudig binnentikken. Een verdiende gelijkmaker voor de ploeg van Frits van Kempen. Na de gelijkmaker leek Barendrecht er door heen te zitten en had het ook steeds meer overtredingen nodig om in de wedstrijd te blijven. Het scheelde niets of Ayoub Boukhari had de wedstrijd beslist, maar zijn vrije trap verdween het aan de andere kant van de paal. Ook Barendrecht was diep in blessuretijd nog dichtbij via Mostert, maar zijn schot was te hoog. Dit zou het laatste gevaar zijn en zo delen de ploegen de punten en zullen beide ploegen daar wel vrede mee kunnen hebben.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie