vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsKozakken BoysKozakken Boys ziet tweede poging bij voetbalnomade Ayrton Statie wel slagen

Kozakken Boys ziet tweede poging bij voetbalnomade Ayrton Statie wel slagen

Kozakken Boys kan komend seizoen beschikken over Ayrton Statie. De 26-jarige verdediger tekent voor één seizoen op de Zwaaier.

Statie is momenteel clubloos, nadat hij in 2020 vertrok bij het Amerikaanse Reno 1868 FC. Eerder speelde hij voor FC Lienden, FC Den Bosch, FC Eindhoven, TOP Oss en Səbail FK in Azerbeidzjaan. De verdediger was al eerder dichtbij een overstap naar de Werkendammers, vertelt hij op de clubsite. ,,Ik was met de club dichtbij een akkoord, maar na de Gold Cup van 2019 meldde Reno 1868 zich. Ik wilde dat profavontuur heel erg graag aangaan en Kees Spaan (voormalig tc van Kozakken Boys, red.) begreep dat. Toen ben ik naar Amerika vertrokken.”

Over zijn bijzondere avontuur in Azerbeidzjaan vertelde hij: ,,In 2017 maakte ik deel uit van de Curaçaose selectie op de Gold Cup in de Verenigde Staten. Ik speelde daar een aantal goede wedstrijden, waaronder tegen Mexico. Na die wedstrijd kreeg ik via Instagram een berichtje met de vraag of ik interesse had om in Azerbeidzjaan te voetballen. Ik geloofde het niet helemaal, maar ik stuurde het toch even door naar mijn zaakwaarnemer. Het bleek een serieuze aanbieding te zijn en toen ging het snel. (..) Ik kon daar goed sparen ja, haha. Ik wist niets van het land, maar via research en de hulp van een Azerbeidzjaanse oud-teamgenoot leerde ik snel bij. Samen met mijn vriendin ben ik daarheen gegaan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD