dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKozakken Boys: "Amateurclubs lijnrecht tegenover plannen beloftenteams"

Kozakken Boys: “Amateurclubs lijnrecht tegenover plannen beloftenteams”

De CVTD heeft geen stemrecht als het gaat om het alsnog laten instromen van beloftenteams van profclubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie. Inmiddels is echter wel duidelijk dat de amateurclubs uit de divisies niet zitten te wachten op nog meer ‘Jong-teams’ en eigenlijk helemaal geen fan zijn van de beloftenploegen. Voorzitter Henk de Goeij van Kozakken Boys heeft namens de Werkendamse club een duidelijk standpunt ingenomen.

Waarom niet eerst evalueren?

“Vrijwel alle clubs zijn absoluut tegenstander van uitbreiding van het aantal beloftenteams. Stemrecht hebben we niet en we kunnen het dus niet tegenhouden, maar we gaan met elkaar wel een front vormen. We willen er voor zorgen dat het aantal bvo’s per competitie wordt gemaximaliseerd tot vier, zoals het nu is. En zelfs daar zijn we het niet mee eens, want eigenlijk willen we die teams helemaal niet. Sterker nog; dat zou eerst worden geëvalueerd en pas daarna zouden we met z’n allen kunnen zeggen wat we van deze competitieopzet vinden. Waarom wij tegen die ploegen zijn? Zij hebben een compleet andere doelstelling. Wij vinden dat het amateurvoetbal een eigen dna heeft en dat wordt nu verkwanseld. Er wordt zwaar onvoldoende rekening gehouden met de amateurclubs.”

Ab-so-luut een drama

De Goeij schetst op de clubsite van Kozakken Boys al een pijnlijk toekomstbeeld. “Stel dat een beloftenteam kampioen wordt in de Derde Divisie. Dan moet de laagst geklasseerde bvo uit de Tweede Divisie degraderen. Dat kan in theorie de nummer vier van de competitie zijn. In mijn ogen krijg je in potentie een gedrocht van een competitie, waarbij je zelfs een competitie binnen de competitie krijgt. Ab-so-luut een drama en heel slecht voor het amateurvoetbal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD