maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC haalt spits bij Go Ahead Eagles

Koninklijke HFC haalt spits bij Go Ahead Eagles

Koninklijke HFC heeft opnieuw een aanvallende versterking in huis gehaald. Puck Postma is door de Haarlemse club vastgelegd. De negentienjarige spits komt over van Go Ahead Eagles, waar hij de afgelopen twee seizoenen vier keer op de bank zat. Zijn debuut is echter uitgebleven.

Een nieuw contract kreeg Postma ook niet, waardoor hij nu in Haarlem heeft getekend. “Ik was op zoek naar een nieuwe club en ik ben hier erg blij mee. Het voelt goed om weer richting huis te gaan”, aldus de spits in het Haarlems Dagblad. Hij speelde in de jeugd voor HBC, Stormvogels, HFC Haarlem en FC Volendam voor de trip naar Deventer volgde.

Overal gespeeld

Trainer Foeke Booy haalde hem naar Go Ahead Eagles, maar werd vervolgens ontslagen. “Ik heb op zo’n beetje alle posities gespeeld en werd op een gegeven moment rechtsback gezet. Ik ben snel en sterk en kan redelijk tackelen, maar ik blijf een spits. Het was best leerzaam, maar ik wilde gewoon graag op mijn eigen positie spelen.”

Bekend met HFC

Met de Haarlemse club is hij bekend. “Ik heb HFC vorig jaar gevolgd en vind het bijzonder knap dat ze zich hebben geplaatst voor de Tweede Divisie. Spelers als Nigel Castien, Vince de Kwant en Jeroen de Bruijn ken ik al. Er vertrekken veel spelers en er komen veel nieuwe bij. En er komt een nieuwe trainer, een mooi moment om in te stappen dus.” Trainer Ted Verdonkschot heeft met Postma een alternatief voor de lang afwezige Pieter-Bas den Hartigh. Onlangs werden ook al Kevin Sterling en Erolind Derguti voor de voorste linie aangetrokken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD