dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieKoninklijke HFC bezorgt IJsselmeervogels vierde nederlaag op rij, De Dijk wint in...

Koninklijke HFC bezorgt IJsselmeervogels vierde nederlaag op rij, De Dijk wint in Rijnsburg

Wat is er aan de hand met IJsselmeervogels? De Rooien slikten tegen Koninklijke HFC haar vierde nederlaag op rij: 0-1. De Dijk revancheerde zich voor de blamage tegen TEC en won uit bij Rijnsburgse Boys: 2-4.

IJsselmeervogels – Koninklijke HFC 0-1
Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden voorzitter Arian van de Vuurst maakten IJsselmeervogels en Koninklijke HFC er een aantrekkelijke beginfase van. Oktay Öztürk kon al vroeg in het duel net niet bij een voorzet van Sherwin Grot, terwijl Roy Castien aan de andere kant een schitterende lob in gedachten had, die echter uit het doel geranseld kon worden door doelman Jaimy Schaap. Onnodig kwamen de Rooien na een klein half uur op achterstand, omdat de bal slecht werd verwerkt achterin en het Kevin Sterling de gelegenheid bood om uit te halen: 0-1.

Na de pauze leek IJsselmeervogels aanvankelijk aardig te starten, met kansjes voor Robbert Olijfveld en Gevero Markiet. Het bleek slechts een opleving van korte duur, want in het restant van de tweede helft wist IJsselmeervogels bitter weinig te creëren. Aan de andere kant was Koninklijke HFC wel af en toe dreigend in de tegenstoot, met mogelijkheden voor Kevin de Visser en Daniël van Son. Olijfveld kreeg namens de thuisploeg vlak voor tijd de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij schoot hard over. Zo leed de ploeg van coach Willem Leushuis haar vierde nederlaag op rij, in de wetenschap dat het over twee weken uit naar koploper Katwijk moet.

Rijnsburgse Boys – De Dijk 2-4
Op de Middelmors kieperde De Dijk Rijnsburgse Boys hardhandig van haar roze wolk na drie zeges op rij. De Amsterdammers daarentegen konden na de ingecalculeerde bekernederlaag tegen Ajax en de uitglijder tegen TEC wel een succesje gebruiken. Opvallend was dat niet Jeroen Verhoeven maar Stan Bijl het doel van De Dijk verdedigde. De ploeg van coach Jochem Twisker kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een benutte strafschop van Nabil El Gourari. Twee minuten later was het opnieuw raak toen Achmed Ahahaoui eerst twee keer de paal raakte, maar toen alsnog de 0-2 maakte. Rijnsburg rechtte echter haar rug en kwam voor rust via Carlos Opoku (strafschop) en Jeffrey Jongeneelen langszij. De Uien kregen, net als in het begin van de eerste helft, ook bij het begin van de tweede helft aardige kansen, maar het was De Dijk dat uit een hoekschop scoorde via Raymond Baten. In de slotfase werd eerst Cagri Kodalak met een tweede gele kaart van het veld gestuurd, gevolgd door Dick Heemskerk, assistent van Rijnsburg, die ook met rood werd weggestuurd. Adham El Idrissi besliste vervolgens het duel door de 2-4 te scoren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD