vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtKozakken Boys wint clash der subtoppers, Harroui helpt Jong Sparta aan belangrijke...

Kozakken Boys wint clash der subtoppers, Harroui helpt Jong Sparta aan belangrijke zege

Subtopper Kozakken Boys won in de Tweede Divisie voor de derde keer op rij. De thuisploeg versloeg  BVV Barendrecht: 3-0. De uitploeg uit Zuid-Holland kreeg door de nederlaag een tik in de strijd om de bovenste plaatsen. Laagvliegers Jong Sparta Rotterdam en TEC hielden elkaar in Rotterdam lang in evenwicht, maar in de allerlaatste minuut sloeg de Rotterdamse thuisploeg toe: 2-1. De Spartanen deden daardoor goede zaken in de strijd tegen degradatie. 

Kozakken Boys – BVV Barendrecht

In een aantrekkelijke eerste helft scoorde Kozakken Boys vlak voor rust tegen Barendrecht. Sanny Monteiro kopte de bal in de voeten van Ahmad Mendes Moreira, die binnentikte voor de thuisploeg. Vlak na dat doelpunt schoot Leon Bot nog op de paal voor de Werkendammers. De twee ploegen uit de top vijf van de Tweede Divisie waren tot aan de slotfase van de eerste helft aan elkaar gewaagd.

Na rust breidde Kozakken Boys de voorsprong razendsnel verder uit. De Noord-Brabanders scoorden via Everton Pires Tavares, die een vrije trap van medespeler Ahmed El Azzouti binnenliep. Later in de tweede helft werd Barendrecht wel sterker, maar de Zuid-Hollandse ploeg kwam niet meer tot scoren. Mendes Moreira zorgde nog wel voor een fraai slotakkoord van de thuisploeg, door de bal vol in de kruising te schieten.

Door de zege blijft Kozakken Boys GVVV op de hielen zitten. Het verschil met nummer drie van de ranglijst bedraagt na vijftien wedstrijden twee punten (29 om 27). Het verschil met koploper Katwijk is zes punten, maar die ploeg moet nog in actie komen. Barendrecht verliest door de nederlaag juist de aansluiting met de top drie. Het verschil met GVVV bedraagt zes punten.

Jong Sparta Rotterdam – TEC

Jong Sparta had voor rust een grote kans om op voorsprong te komen, Abdou Harroui was dicht bij een doelpunt voor Jong Sparta. TEC-doelman Sebastiaan van der Sman bracht redding op zijn inzet. Daarvoor hadden de Rotterdammers al een mogelijkheid gekregen via Youri de Winter, maar zijn kopbal miste de juiste richting. De Tielenaren kwamen vlak voor de pauze op voorsprong. De uitploeg scoorde via Serhat Koç, die scoorde uit een corner.

Na de pauze maakte Jong Sparta snel gelijk via Harroui, die de bal oog in oog met Van der Sman binnen kon schuiven: 1-1. In een vlakke tweede helft gebeurde er verder voor beide goals weinig, tot in blessuretijd Harroui weer toesloeg met een raak schot.

Zodoende deed Jong Sparta goede zaken in de degradatiestrijd. Door de winstpartij steeg de ploeg van de zeventiende naar de veertiende plaats. De belofteploeg van de eredivisionist heeft zestien punten uit vijftien wedstrijden. TEC houdt alleen nog AFC onder zich. Het verschil met de hekkensluiter is drie punten (14 om 11).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD