dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKNVB wil Magreb-speler Zouzou negen maanden schorsen, Uyi-Olaye per direct vertrokken

KNVB wil Magreb-speler Zouzou negen maanden schorsen, Uyi-Olaye per direct vertrokken

In haar poging handhaving in de Derde Divisie te bewerkstelligen krijgt Magreb ’90 een flinke tegenvaller te verwerken. Solace Uyi-Olaye heeft uit onvrede per direct de club verlaten, terwijl de KNVB Abdel Zouzou voor liefst negen maanden wil schorsen.

Scheidsrechter bedreigd
De voetbalbond schrijft dat in haar schikkingsvoorstel aan Zouzou. Zijn rode kaart was de aanleiding voor de later gestaakte wedstrijd tegen Capelle. Volgens de KNVB weigerde Zouzou het veld te verlaten en beledigde en bedreigde hij de scheidsrechter. Magreb ’90 heeft aangekondigd tegen de straf in beroep te gaan.

Grote puinhoop

Daarnaast kan trainer Jamal Yahiaoui niet langer beschikken over Solace Uyi-Olaye. De aanvaller is uit onvrede per direct vertrokken bij de Utrechtse club en spuit tegenover Voetbalprof.com zijn gal: ,,De exacte reden waarom ik weg ben gegaan is omdat het een grote puinhoop bij Magreb’90 is. Niets is georganiseerd en de trainer is ook niet eerlijk. Tevens ben ik niet tevreden over de trainingen die de trainer geeft.” Volgens hem overwegen meer spelers de club te verlaten.

Niet rouwig
Coach Yahiaoui vindt dat de spits zich van zijn slechte kant heeft laten zien: ,,Solace heeft Magreb’90 via de achterdeur verlaten en daar zijn wij niet rouwig om. Hij heeft nog niet het niveau waar wij naar op zoek zijn in zowel trainingen als wedstrijden. Daarnaast heeft hij zich de afgelopen maand zeer zelden laten zien wegens allerlei vage afmeldingen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD