vrijdag, augustus 19, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieKNVB: Topamateurclubs mogen met gemengd team van mannen en vrouwen spelen

KNVB: Topamateurclubs mogen met gemengd team van mannen en vrouwen spelen

De KNVB komt met een onverwachte en revolutionaire aanpassing van het voetballandschap. Met ingang van het seizoen 2021/’22 mogen ook in de hoogste amateurcompetities, waaronder de Tweede en Derde Divisie, gespeeld worden met gemengde teams van mannen en vrouwen.

,,Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd”, stelt de voetbalbond.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur én vrouwenvoetbal: ,,Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver mogelijk in de gehele jeugd. Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie. Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

De KNVB vervolgt: ,,Verenigingen, speelsters en de bond trekken hierin gezamenlijk op. De KNVB biedt alle verenigingen die een speelster willen laten voetballen in een team in de A-categorie bij de mannen een begeleidingstraject aan. We geven verenigingen ondersteuning, advies en handvatten om speelsters zo goed mogelijk te begeleiden. (..) Verenigingen hoeven geen dispensatie aan te vragen. Wel kunnen ze speelsters vooraf aanmelden bij de KNVB, waarna gezamenlijk het traject wordt opgestart.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS