maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKNVB Beker | SteDoCo verdient complimenten maar kan niet stunten tegen FC...

KNVB Beker | SteDoCo verdient complimenten maar kan niet stunten tegen FC Utrecht

Het in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal uitkomende SteDoCo heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. FC Utrecht, op dit moment de nummer 3 van de eredivisie, was op bezoek in Hoornaar met 0-5 te sterk.

Het duel was extra speciaal voor SteDoCo-trainer Frans Adelaar, die een verleden heeft bij FC Utrecht. Hij zag dat SteDoCo tot minuut 17 stand wist te houden. FC Utrecht, dat aantrad met veel vertrouwde eredivisienamen, had het grootste deel van de tijd de bal, maar de ploeg van trainer Adelaar liet zich goed terugzakken en zette er een schot op doel tegenover. Na een goed kwartier was het dan toch raak; Remco Balk scoorde de 0-1, nadat de bal uit een corner van de Utrechters voor het doel bleef hangen.

Wie dacht dat het nu een walk-over zou worden voor FC Utrecht kwam bedrogen uit, SteDoCo bleef goed in de organisatie spelen en FC Utrecht hanteerde lange tijd een te laag tempo om daar doorheen te komen.

Vlak voor rust zette de ploeg van René Hake echter wat meer aan. SteDoCo-doelman Petar Stoskovic bracht twee keer knap redding, maar op de knal van Othman Boussaid moest hij een antwoord schuldig blijven: 0-2. Met die stand op het bord, werd enkele minuten later de kleedkamer opgezocht.

Drie minuten na rust was SteDoCo dicht bij de aansluitingstreffer. Vincent Verheul strafte balverlies van Utrecht af, maar zijn inzet ging naast. Niet lang daarna was het Adam Maher die namens FC Utrecht het duel definitief in het slot gooide: 0-3. Mede door de vele wissels bij beide ploegen werd de tweede helft een stuk rommeliger dan de eerste. In de laatste 10 minuten zorgde Utrecht via Sylla en Van der Streek nog voor een slotakkoord: 0-5.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD