Volg ons

ASWH

KNVB Beker | ODIN’59 stunt tegen FC Emmen, einde bekeravontuur voor ASWH, Spakenburg en Groene Ster

KNVB Beker | ODIN’59 stunt tegen FC Emmen, einde bekeravontuur voor ASWH, Spakenburg en Groene Ster

ODIN’59 wist woensdagavond voor een daverende stunt te zorgen door FC Emmen uit te schakelen in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg uit de Derde Divisie was in de uitwedstrijd met 1-3 te sterk voor de ploeg uit de Eredivisie. Groene Ster, hoofdklasser, ging strijdend ten onder tegen sc Heerenveen. Spakenburg ging onderuit tegen Willem II (5-0) en FC Utrecht was te sterk voor ASWH (5-1).

FC Emmen – ODIN’59
In de achttiende minuut van de wedstrijd opende de thuisploeg de score. Glenn Bijl was de maker van de treffer (1-0). Nog voor de pauze wist de ploeg uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal nog naast FC Emmen te komen. Op aangeven van Ron Scheffer passeerde Ahmed Al Mahdi de sluitpost van de club uit de Eredivisie (1-1). Een kwartier voor tijd wees de scheidsrechter naar de penaltystip, hij bestrafte Cavlan die volgens hem een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied. het buitenkansje werd benut door Nigel Hardenberg (1-2) waardoor een stunt in de maak leek. In de 84ste minuut kreeg FC Emmen wederom een dreun te verwerken. Weer was de aangever Ron Scheffer die Nigel Hardenberg in staat stelde om de 1-3 binnen te koppen. FC Emmen kwam deze klap niet meer te boven en werd daardoor roemloos uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker.

Groene Ster ging strijdend ten onder tegen SC Heerenveen. De ploeg uit de hoofdklasse kwam kort voor de pauze op voorsprong door Chefrino Eind (1-0). In de tweede helft stelden de gasten echter orde op zaken. In de eerste vier minuten na de pauze wist men de achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong door doelpunten van Ben Rienstra en Arber Zeneli. De eindstand werd bepaald op 1-3 door Sam Lammers, dit in de 69ste minuut.

FC Utrecht won met ruime cijfers van ASWH (5-1), maar de ploeg uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal wist vooral in de eerste helft goed weerstand te bieden. Nadat Kerk in de vijfde minuut de eerste treffer aan liet tekenen voor de thuisploeg was het Jesper van den Bosch die in de 22ste minuut de 1-1 op het scorebord wist te plaatsen. Nog voor de pauze kwam FC Utrecht weer aan de leiding door Van Overeem (2-1). In de tweede helft liep de score verder op door treffers van Dessers en twee keer Van der Streek (5-1). ASWH moest de wedstrijd uitspelen met één man minder nadat Bijl in de 66ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Spakenburg had weinig in te brengen tegen Willem II. De Tilburgers wisten vijf keer het net van de tegenstander te vinden en men incasseerde geen enkele treffer (5-0). Sol (2x), Avdijaj (2x) en Crowley werden op het wedstrijdformulier gezet als doelpuntenmaker.

 

 

FC Utrecht – ASWH

Willem II – Spakenburg

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over ASWH