Volg ons

Derde Divisie

KNVB Beker | Kozakken Boys tankt vertrouwen tegen ONS, ODIN’59 knikkert FC Lisse uit beker

KNVB Beker | Kozakken Boys tankt vertrouwen tegen ONS, ODIN’59 knikkert FC Lisse uit beker

Voor FC Lisse kan het wel eens een heel teleurstellend seizoen worden. De ploeg van Robbert de Ruiter werd door ODIN ’59 uit het bekertoernooi geknikkerd. Ook ONS Sneek strandde, zij het tegen Kozakken Boys. DVS’33 had weinig te vertellen tegen Roda JC en ook Westlandia had geen serieus zicht op een stunt tegen VVV Venlo.

Aan dromen geen gebrek bij DVS’33, maar Roda JC bleek een paar maatjes te groot. Een strafschop, benut door Mario Engels, betekende de 0-1. Op slag van rust beslisten twee treffers van Ba-Muaka Simakala het duel, omdat Roda JC kon gaan rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong. Na de pauze prikten de Limburgers er nog eens drie treffers bij, waardoor DVS met 0-6 verloor en zich volledig op de competitie en de droom om te promoveren naar de Tweede Divisie kan storten.

FC Lisse kent een grillige start van het seizoen en daarin paste de uitschakeling in de eerste bekerronde naadloos. ODIN ’59 was in Heemskerk te sterk. Jurgen Dikker opende in minuut 9 de score: 1-0. Dat bleek de enige en dus winnende treffer van het duel.

Kozakken Boys was bedacht op de dadendrang van ONS Sneek, maar na een half uur stond het al 3-1. Al vroeg opende Charlton Vicento de score voor de Werkendammers, al liet de gelijkmaker van Ale de Boer niet lang op zich wachten. Treffers van Gwaeron Stout en Achmed El Azzouti gaven de Werkendammers lucht. In het laatste uur van het duel werd niet meer gescoord, waardoor de Kozakken in de koker gaan voor de volgende ronde.

Westlandia slaagde er niet in te stunten tegen VVV Venlo. Twee treffers van Martin Samuelsen zorgden voor een 0-2 tussenstand. Na een uur bezegelde Chris Kum de eindstand op 0-3.

Meer over Derde Divisie