Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB Beker: IJsselmeervogels stunt tegen FC Den Bosch, Telstar in blessuretijd langs HFC en PEC Zwolle te sterk voor Hoek

KNVB Beker: IJsselmeervogels stunt tegen FC Den Bosch, Telstar in blessuretijd langs HFC en PEC Zwolle te sterk voor Hoek

IJsselmeervogels is er in geslaagd om de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken door in eigen huis FC Den Bosch te verslaan (3-0). De ploeg uit de Eerste Divisie speelde langdurig met één man minder nadat Vaisanen met een rode kaart het speelveld vroegtijdig moest verlaten. Telstar wist door een benutte penalty in de blessuretijd af te rekenen met de Koninklijke HFC (1-2) en Hoek was een maatje te klein voor PEC Zwolle (0-3). Go Ahead Eagles wist Almere City uit te schakelen (1-3).

IJsselmeervogels – FC Den Bosch
Alles en iedereen van FC Den Bosch kon zijn ogen niet geloven toen de arbiter een penalty toekende aan de thuisploeg en daarbij ook Vaisanen trakteerde op een rode kaart. Hij werd bestraft omdat hij de doorgebroken Danny van den Meiracker neerhaalde. Laatstgenoemde aanvaller nam plaats achter de bal en schoot deze binnen (1-0). De ploeg uit de Tweede Divisie liep vervolgens uit naar een ruime voorsprong van 3-0, dit door doelpunten van De Harder en El Azzouti.

Koninklijke HFC – Telstar
De thuisploeg kwam na tien minuten spelen aan de leiding tegen Telstar. Een fout van doelman Swolfs was de inleiding voor de openingstreffer van Khalid Tadmine (1-0). In de 22ste minuut kwam de profclub enigszins tegen de verhouding in weer op gelijje hoogte. De vrije trap van Berenstein vloog fraai het doel in (1-1). In de blessuretijd wist Telstar alsnog de zege over de streep te trekken. In de 92ste minuut mocht Reda Kharchouch vanaf de penaltystip de 1-2 binnen werken.

Hoek – PEC Zwolle
De eredivisieclub wist in de 57ste minuut voor de eerste keer het net van de tegenstander te vinden. Skverer wist een schot van Bel Hassani te keren, maar de rebound werd een prooi voor Thy (0-1). In de blessuretijd wist PEC Zwolle nog twee keer het net van de tegenstander te vinden, op het wedstrijdformulier werden de namen gezet van Thy en Johnsen (0-3).

Almere City – Go Ahead Eagles
Balverlies van Navratil was de inleiding voor de openingstreffer van Almere City. Een snelle counter werd afgerond door Efmorfidis die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot (1-0). Go Ahead Eagles kon toch gaan rusten met een voorsprong door doelpunten van Beukema en Van der Venne (1-2). In de 77ste minuut was het Edqvist die voor opluchting wist te zorgen bij de club uit Deventer toen hij de 1-3 wist te produceren.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag