dinsdag, maart 9, 2021
Home Competities Eerste Divisie KNVB Beker: FC Twente strijdend ten onder in bekerspektakel tegen Willem II

KNVB Beker: FC Twente strijdend ten onder in bekerspektakel tegen Willem II

FC Twente en Willem II maakten woensdagavond in de laatste vijfenveertig minuten van de wedstrijd reclame voor het Nederlandse bekervoetbal. Na een doelpuntloze eerste helft werd maar liefst vijf keer het net van de tegenstander gevonden in het tweede bedrijf. De Tilburgse formatie won nipt nadat het tot twee keer toe op achterstand was gekomen (2-3). 

- Advertentie -

Geen treffers
In de dertiende minuut was er de eerste echte mogelijkheid te noteren. Een hard schot van Özbiliz werd met de nodige moeite verwerkt door de doelman van FC Twente Drommel. Na vijfentwintig minuten spelen moest de thuisploeg de eerste wissel doorvoeren. Tim Hölscher haakte geblesseerd af en werd vervangen door Alexander Laukart. In de eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer niet veel te genieten, weinig kansen en veel fouten aan beiden zijden resulteerde in een ruststand van 0-0.

Voorsprong FC Twente
Na iets minder dan negen minuten voetbal in de tweede helft werd de score geopend door FC Twente. Een vrije trap van Aitor Cantalapiedra,  vanaf de zijlijn,  verdween zonder dat de bal door een ander aangeraakt werd in het doel (1-0). In de 62ste minuut kwam Willem II al weer op gelijke hoogte, maar daar had het wel de hulp van de tegenstander bij nodig. Een schot van een speler van de Tilburgse formatie werd aangeraakt door Cristian Gonzalez waardoor de bal achter zijn eigen doelman verdween (1-1). De supporters waren nog maar net van de schrik bekomen toen men al weer van de plaats mocht komen om te juichen, Aitor Cantalapiedra schoot na een fraaie dribbel binnen (2-1). FC Twente ging op jacht naar de derde treffer, maar kreeg in de 76ste minuut het deksel op de neus toen Pavlidis de bal binnen werkte (2-2).

Kristinsson
Iedereen maakte zich op voor de verlenging, maar drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel alsnog beslist. Een voorzet van de rechterzijde van het veld werd tot doelpunt gepromoveerd door Kristofer Kristinsson (2-3). Dit bleek de beslissende treffer van de avond te zijn waardoor Willem II zich plaatste voor de halve finale van de KNVB Beker.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES