Volg ons

Derde Divisie Zondag

KNVB Beker: Derby van Oss een prooi voor TOP, overwinningen voor Roda JC, FC Eindhoven en Excelsior

KNVB Beker: Derby van Oss een prooi voor TOP, overwinningen voor Roda JC, FC Eindhoven en Excelsior

TOP Oss wist dinsdagavond een ticket te veroveren voor de tweede ronde van de KNVB Beker, de club uit de Eerste Divisie wist af te rekenen met de plaatsgenoot OSS’20 (1-2). Roda JC was te sterk voor Achilles Veen (0-2) en FC Eindhoven wist vier keer te scoren tegen Rijnsburgse Boys (0-4). NEC leek op weg naar een zege op Excelsior, het verspeelde echter in de slotfase de zege en ging daarna onderuit in de verlenging (4-2).

Achilles Veen – Roda JC
Roda JC kwam nog net binnen een uur spelen op voorsprong. Alberg was de maker van de openingstreffer tegen Achilles Veen (0-1). Simakala bepaalde in de 75ste minuut de eindstand op 0-2.

Excelsior – NEC
De Nijmegenaren kwamen na drie minuten spelen al aan de leiding. Het was Musaba die de verrassende 0-1 op het scorebord wist te zetten in de Rotterdamse wijk Kralingen. In de 51ste minuut kwam Excelsior op gelijke hoogte toen Oude Kotte raak kopte vanuit een hoekschop. Musaba maakte in de 66ste minuut de 1-2 en NEC leek op weg naar de volgende ronde van de KNVB Beker. Invaller Thomas Verhaar stak daar echter een stokje voor door in de 88ste minuut de 2-2 te maken. In de verlenging waren Oude Kotte en Verhaar weer trefzeker voor de Rotterdamse ploeg die daardoor verder mag in de strijd om de KNVB Beker (4-2).

Rijnsburgse Boys – FC Eindhoven
Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het De Rooij die de 0-1 op het bord wist te zetten. In de laatste twintig minuten liep FC Eindhoven uit naar 0-4 door doelpunten van Van den Eynden en Bourard (2x).

OSS’20 – TOP Oss
In de 24ste minuut mocht Van Sonsbeek achter de bal gaan staan nadat de dienstdoende scheidsrechter naar de stip had gewezen in het voordeel van de thuisspelende vereniging. Hij passeerde de doelman van TOP Oss waardoor de verrassende tussenstand van 1-0 op het scorebord kwam te staan. Nog net binnen het half uur wist TOP orde op zaken te stellen, Philippe Rommens sneed een vrije trap scherp aan en Hutten gleed de bal binnen. Twintig minuten voor tijd was wederom Hutten trefzeker waardoor TOP Oss zich plaatste voor de volgende ronde.

Overige uitslagen:
Vitesse – De Graafschap 2-0
NAC – FC Emmen 3-2

Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie Zondag