Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

KNVB BEKER | Achilles Veen boekt grote zege op Hercules, Quick stunt tegen DVS’33 en FC Lisse onderuit tegen Ajax

KNVB BEKER | Achilles Veen boekt grote zege op Hercules, Quick stunt tegen DVS’33 en FC Lisse onderuit tegen Ajax

In de strijd om de KNVB Beker zijn er ieder jaar weer verassingen te noteren en zaterdag 17 augustus 2019 was daar vanzelfsprekend geen uitzondering op. Hoofdklasser Achilles Veen was heer en meester tegen USV Hercules (6-0) en het Haagse Quick won in Ermelo na strafschoppen  van DVS’33. Ajax zaterdag was te sterk voor FC Lisse (1-2), DOVO ging onderuit tegen OFC (2-4) en Harkemase Boys won bij VVSB (2-4).

Achilles Veen – USV Hercules 
De thuisspelende hoofdklasser had weinig moeite met het in de Derde Divisie uitkomende USV Hercules. Na 38 minuten spelen stond er al een tussenstand van 4-0 op het scorebord. In de tweede helft liep Achilles Veen zelfs uit naar 6-0. Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Sen Aerts, hij was goed voor drie treffers tegen de Utrechtse tegenstrever.

DVS’33 – Quick
Het Haagse Quick kwam in de 79ste minuut verrassend op voorsprong in Ermelo. Oosterling ging onder de bal door en Ronaldo Lima wist daarvan te profiteren (0-1). In de blessuretijd kwam DVS’33 alsnog op gelijke hoogte. Dit door een harde uithaal vanaf een meter of 25 waarmee hij de doelman wist te passeren (1-1). In de verlenging wist geen van de ploegen het net van de tegenstander nog te vinden waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Quick nam deze beter dan de tegenstander en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

FC LisseAjax (am)
De club uit de Bollenstreek kwam na 25 minuten spelen nog wel aan de leiding door aanwinst Koylu (1-0), maar verspeelde in de laatste elf minuten van de wedstrijd het ticket voor de volgende ronde. In de 79ste minuut was Abdulrahman goed voor de 1-1 en drie minuten later bezorgde Boudouni de Amsterdammers de zege (1-2).

DOVO – OFC
Tim Freriks zal zich de datum 17 augustus 2019 over een aantal jaren zeker nog exact herinneren. De speler van OFC was in Veenendaal op die dag drie keer trefzeker tegen DOVO. Mede door deze doelpunten wist de ploeg uit Oostzaan een ticket te veroveren voor de volgende ronde.  De doelpunten voor de thuisploeg kwamen op naam van Den Haag en Yasar. De laatste treffer voor OFC werd geproduceerd door Biberoglu. 

VVSBHarkemase Boys
De thuisploeg kwam na een kwartier spelen aan de leiding tegen Harkemase Boys, dit door een doelpunt van Lulinho Martins (1-0). Nog voor de pauze stelde de uitploeg orde op zaken door Henny Bouius (1-1). Het duurde vervolgens tot de zeventigste minuut voordat er weer een treffer viel, deze was ook voor Harkemase Boys en Postma was de maker (1-2). Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek het duel beslist te worden toen Kevin Bakels de 1-3 aan liet tekenen. VVSB kwam nog terug door een treffer van Van Niel, maar Van Duinen bepaalde de eindstand op 2-4.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag