zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagKENNISMAKING | Buitenhuis (Sparta Nijkerk): ‘Verwacht niet dat wij tegen degradatie...

KENNISMAKING | Buitenhuis (Sparta Nijkerk): ‘Verwacht niet dat wij tegen degradatie moeten spelen’

De Derde Divisie van het zaterdagvoetbal kent dit seizoen maar liefst zeven nieuwe clubs die zullen strijden om de punten. In deze serie met de naam ‘kennismaking’ stellen wij de clubs aan u voor en laten wij een van de spelers van deze vereniging aan het woord over de voorbereiding en de doelstelling voor komend seizoen. Wij trappen de serie af met Jesse Buitenhuis, aanvallende middenvelder van promovendus Sparta Nijkerk.

Nacompetitie
In het seizoen 2018/2019 leek de ploeg van trainer/coach Erik Speelziek op weg naar de titel in de hoofdklasse. Het ging echter mis op de laatste speeldag tegen ACV in Assen. In de 82ste minuut wist laatstgenoemde ploeg de gelijkmaker op het bord te plaatsen (1-1) waardoor de broodnodige zege en de titel aan de neus van de Nijkerkers voorbij ging. In de nacompetitie bewees het team echter over veerkracht en kwaliteit te beschikken. In de finale van de play-offs rekende het af met RKAV Volendam. De selectie voor komend seizoen telt vier nieuwe namen. Maurits de Baar kwam over van USV Hercules,Thijs Janssen van LRC Leerdam, Maurice de Ruiter van DVS’33 en Leroy Oehlers van FC Lisse.

Korte zomerstop
Jesse Buitenhuis was een van de spelers die een belangrijke rol speelde in het behalen van een ticket voor de Derde Divisie. Door de strijd in de nacompetitie was er voor de spelers sprake van een korte vakantie. De vraag is dan ook hoe het team er nu, met nog twee weken voor de start van het seizoen, voorstaat.  ,,Wij hebben een korte zomerstop gehad, dit omdat wij een lange nacompetitie moesten spelen. Als team zijn wij er dus niet echt lang uit geweest. Dat heeft ook een voordeel dat wij allemaal nog aardig fit waren bij de start van de voorbereiding en nog wel een beetje in de flow zitten van het vorige seizoen. Voetballend ziet het er naar mijn mening goed uit en dat was te zien in de oefenwedstrijd tegen DVS’33. Tegen DOVO was het daarna iets minder, maar dat was niet vreemd omdat er toen dingen uitgeprobeerd werden door de trainer”, aldus Buitenhuis tegenover Voetbal247.

Derde Divisie
In de hoofdklasse was Sparta Nijkerk veelal de ploeg die tijdens wedstrijden het spel moest maken. Buitenhuis kijkt reikhalzend uit naar de start van een nieuwe competitie in een voor de club nieuwe afdeling.  ,,Ik heb er vertrouwen in dat wij ook in de Derde Divisie kunnen presteren. In de slotfase van het laatste seizoen in de hoofdklasse speelden wij erg vaak tegen ploegen die tegen ons de boel dichtgooiden. In de Derde Divisie ga ik er vanuit dat de tegenstanders dan meer willen voetballen dan alleen tegenhouden. De selectie ie verder ook behoorlijk intact gebleven in vergelijking met het team dat er vorig seizoen ook al stond, dat is een voordeel. ”

Doelstelling
Als nieuweling in de Derde Divisie is het vanzelfsprekend de vraag wat de doelstelling is voor komend seizoen.  ,,Er is in de groep helemaal nog niet gesproken over een doelstelling. De trainer, Eric Speelziek, is daar ook niet zo van. Het gaat hem vooral om het spelen van goed voetbal en wij hebben de overtuiging dat het dan goed zal komen. Ik verwacht niet dat wij tegen degradatie moeten voetballen in de Derde Divisie en dat wij daar weg kunnen blijven, maar je kunt dat nooit zeker weten.”

Bevestiging
Buitenhuis keek tot slot nog even kort terug op het succesvolle seizoen 2018/2019 met Sparta Nijkerk. ,,Ik kijk met een goed gevoel terug naar vorig seizoen, al was het wel jammer dat wij net geen kampioen werden. Dat was echt wel even een moeilijke periode voor ons als team, maar tijdens de nacompetitie kwam toch wel de bevestiging dat wij op onze plaats zouden zijn in de Derde Divisie. Sparta Nijkerk heeft al langer de ambitie om uit te komen in de ze divisie en voor de start van het voorgaande seizoen kreeg ik echt het gevoel dat het nu echt zou kunnen lukken en dat bleek dus gelukkig ook zo te zijn”, besluit Buitenhuis zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD