maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieKees Tol: 'Revanche nemen voor vorig seizoen'

Kees Tol: ‘Revanche nemen voor vorig seizoen’

Met een doelpunt in het oefenduel tegen De Meern gaf Kees ‘Pier’ Tol zijn visitekaartje af aan Spakenburg-trainer John de Wolf. Waar menigeen dacht dat de Volendammer na het rampseizoen zou (moeten) vertrekken bij de Blauwen, is hij vastbesloten het tegendeel te bewijzen: ,,Er hebben zich ook wel wat clubs gemeld bij me de afgelopen tijd, maar ik ben er niet op ingegaan. Dat komt, omdat ik revanche wil nemen voor het vorige seizoen en met Spakenburg zo snel mogelijk wil promoveren”, zegt de aanvaller in het AD.

Achterstand
Terugblikkend op vorig seizoen bekent de spits dat hij eigenlijk bijna het hele jaar niet fit was door last van zijn achillespezen en kuit: ,,Ik heb toen tien weken niks kunnen doen en begon dus al met een enorme achterstand aan het seizoen. Eigenlijk ben ik pas de allerlaatste wedstrijd van het seizoen echt fit geweest. Toen was het te laat.”

Ouderdom
In de aanloop naar dit seizoen zag het publiek een heel andere Kees Tol: ,,Het verschil met vorig seizoen is dat ik nu topfit ben. Ik heb voor mezelf doorgetraind en ben veel bij de fysio geweest. Ik ben eindelijk weer volledig fit. Dat is meer dan een jaar geleden. Natuurlijk heb ik weleens getwijfeld aan mezelf, maar op je 29ste kan je niet ineens al je snelheid kwijt zijn. Dat kan nooit ouderdom zijn geweest.”

Te veel voorgevallen
Toch had het niet veel gescheeld of de blonde spits was wél vertrokken van de Westmaat: ,,Als Gall was gebleven, was ik denk ik weggeweest. Er is te veel voorgevallen, dan komt het niet vaak meer goed. Nu heb ik het idee dat ik weer op nul begin. Lekker.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD