Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk wint derby van Rijnsburg, HHC laat FC Lienden in leven en AFC verliest in extremis

Katwijk wint derby van Rijnsburg, HHC laat FC Lienden in leven en AFC verliest in extremis

Voor het tweede jaar op rij heeft Katwijk de derby bij Rijnsburgse Boys gewonnen. AFC verloor op krankzinnige wijze op het Kasteel en HHC verzuimde om afstand te nemen van FC Lienden en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd.

Bij HHC Hardenberg kon met zich wel voor het hoofd slaan. De ploeg van Gert Jan Karsten speelde tegen FC Lienden een uitstekende eerste helft, maar bij het opzoeken van de kleedkamer had het zich met slechts één treffer, gescoord door Rob van der Leij, wel erg karig beloond. Na rust verscheen een FC Lienden vol goede moed terug op het veld en al na drie minuten was de schade alweer gerepareerd, met dank aan Mo Bendadi: 1-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg HHC nog wel kansen op de winst, maar het had ook zomaar kunnen verliezen van FC Lienden. Na negentig minuten stond 1-1 als eindstand op het bord.

AFC en Het Kasteel. Het zal vermoedelijk nooit een goede combinatie worden. Lang leken de Amsterdammers op weg naar een bevochten zege in Rotterdam, mede door twee treffers van Kenny Teijsse. Ayoub Boukhari had Jong Sparta halverwege de eerste helft op 1-0 gebracht. Vlak voor rust maakte Teijsse gelijk. De middenvelder met een Sparta-verleden maakte zeven minuten voor tijd ook de 1-2 en leek daarmee matchwinner te worden. Tot Jong Sparta in blessuretijd alsnog toesloeg. Bradley Martins maakte gelijk, Halil Dervisoglu gaf AFC de genadeklap: 3-2. Daardoor verliest AFC de koppositie aan IJsselmeervogels.

De derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk ging bepaald niet geruisloos voorbij. Zo dropten Katwijk fans een enorme lading mandarijnen op de Middelmors, was er wat tumult vlak voor de wedstrijd toen de Katwijk fans het sportpark betraden en ontbrak Marciano Mengerink, al wist de spits daags voor de wedstrijd wel voor de nodige schimmigheid te zorgen door een masker op zijn sociale media te posten. Zijn vervanger Jan-Willem Tesselaar deed het echter uitstekend. De aanvaller nam vlak voor rust de 0-1 voor zijn rekening. Die werd in blessuretijd van de eerste helft echter teniet gedaan door de gelijkmaker van Masies Artien. Vlak daarvoor moest Rijnsburg-sterkhouder Jeffrey Jongeneelen zich geblesseerd laten vervangen.

Tien minuten na rust bracht Jordy Hilterman de ploeg van interim-coach Cees Bruinink weer aan de leiding. Met kunst en vliegwerk trok Katwijk de voorsprong over de streep. Opsteker voor de regerend kampioen was bovendien de rentree van Mike van den Ban, na ruim een jaar blessureleed.

Later een uitgebreid verslag op Voetbal247.nl van de derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie