Volg ons

Tweede Divisie

Katwijk sluit roerige week af met zege bij HHC, Rijnsburg in spektakelstuk langs Jong Vitesse

Katwijk sluit roerige week af met zege bij HHC, Rijnsburg in spektakelstuk langs Jong Vitesse

Hoe zou Katwijk reageren op de breuk met Jack van den Berg? Gretig, luidt het antwoord. Onder ‘Adje Interim’ Cees Bruinink won het met 1-3 bij HHC Hardenberg. Rijnsburgse Boys won in een spectaculair duel van Jong Vitesse: 4-3.

Het duel op de Boshoek was in vele opzichten een speciale. Immers, ook het laatste duel van Bruinink als trainer van Katwijk speelde zich af op het ‘thuis’ van HHC. De Hardenbergers kenden een dramatische start van het duel. Al na vier minuten kon Robbert Susan tegen een vrije trap aanlopen en zo de 0-1 scoren. Van grote schoonheid was een minuut of tien later de treffer van Jordy Hilterman: 0-2. Het spectaculaire eerste kwartier werd afgesloten met een doelpunt van HHC’er Jurjan Mannes, die een sublieme volley van Rob van der Leij op de kruising afrondde in de rebound.

Katwijk dacht later in het duel via opnieuw Susan op 1-3 te komen, maar de treffer werd, na bestudering van de herhalingen onterecht, afgekeurd wegens buitenspel. De arbitrage blunderde in de slotfase van het duel opnieuw, toen het Vincent Smidt met rood wegstuurde wegens het neerhalen van Marciano Mengerink. Een wel erg zware sanctie, daar Kevin Görtz direct naast het duel liep en van een doorgebroken speler dus geen sprake kon zijn. Eerder in de tweede helft had Bart Sinteur evengoed al voor de 1-3 gezorgd met een lekkere volley op een bekeken voorzet van Steven Sanchez Angulo. Interessant om te zien is of Katwijk komende week er al in slaagt een nieuwe coach aan te trekken, of dat Bruinink ook tegen Jong Sparta op de bank zit. HHC kan volgende week opnieuw aan de bak: dan reist het af naar het grillige Kozakken Boys.

Wilfred van Leeuwen werd aangesteld voor spektakel op de Middelmors en zaterdagmiddag zal niemand twijfelen aan de conclusie dat de coach levert wat hem gevraagd wordt. Al vroeg in het duel tussen Rijnsburgse Boys met Jong Vitesse was het raak via Joel Tillema. De Arnhemse beloften wisten het duel echter te kantelen, toen Hicham Acheffay en Mike de Beer scoorden en zo werd gerust met 1-2. Na de pauze namen de Uien de regie. Jeffrey Jongeneelen zorgde voor de 2-2, Max Hudepohl voor de 3-2. Tien minuten voor tijd mocht Lars ten Teije aanleggen vanaf elf meter en was de stand weer in evenwicht: 3-3. Maar twee minuten voor tijd liet Massies Artien de Middelmors alsnog ontploffen met zijn 4-3.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie